Odbojkaši Srbije sa Rusijom i SAD!

Sport

Najbolji odbojkaši Srbije na SP od 10. do 30. septembra 2018. u Italiji i Bugarskoj startuju iz Barija. “Orlove” je na žrijebu u Firenci legendarni Italijan Samjuele Papi poslao u grupu C sa: SAD, Rusijom, Australijom, Tunisom i Kamerunom.

Mogla je grupa da bude lakša, ali i daleko teža. Jasno je da srpske asove očekuju spektakularni dueli sa evropskim prvacima Rusima, kao i sa Amerikancima, ali su i veliki favoriti u duelima sa Australijom, Tunisom i Kamerunom.

– Rusija i SAD su sigurno među najjačim reprezentacijama na svijetu. Neće biti lako, ali vjerujem da ćemo biti maksimalno spremni za SP. Dobra je stvar što dosta nas igra u Italiji i što ćemo na finalu Kupa imati priliku da se naviknemo na dvoranu u Bariju – ističe korektor Aleksandar Atanasijević.

U grupi A (Rim, Firenca) su Italija, Argentina, Japan, Belgija, Slovenija, Dominikanska Republika. U grupi B (Ruse) su: Brazil, Kanada, Francuska, Egipat, Kina, Holandija, a u grupi D (Varna) su: Bugarska, Poljska, Iran, Kuba, Finska, Portoriko.

U drugoj fazi, u kojoj se prenose bodovi iz prve, formiraće se četiri grupe sa četiri selekcije, a utakmice će se igrati u Bolonji, Sofiji, Milanu i Varni.

Pobjednici grupa i dvije najbolje drugoplasirane ekipe izboriće treću fazu u Torinu, gdje će žrijebom biti određene dvije grupe sa po tri selekcije. Igraće se po jednostrukom bod sistemu, a u polufinalu će se plasirati dvije prvoplasirane ekipe.

Titulu prvaka svijeta brani Poljska, dok je Srbija na šampionatu 2014. u Poljskoj bila deveta.

Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *