Taletović: Nastaviću igrati za reprezentaciju BiH

Sport

Košarkaški reprezentativac BiH Mirza Teletović stigao je u Milvoki gdje je odradio prve treninge. U obraćanju medijima je govorio o očekivanjima u novoj sredini, incidentu s Džananom Musom i reprezentaciji BiH.

Amerikanci su dobro upoznati o incidentu između Teletovića i Muse, koji su reprezentativci BiH brzo riješili. Mirza je još jednom objasnio suštinu te je istakao da je spreman nastaviti igrati za BiH.

– Kapiten sam ekipe, moja odgovornost je da se brinem o mladim igračima, što sam i uradio, a uradio bih to uvijek. Nastaviću igrati za reprezentaciju, igram već 13 godina, biću tu kad god dobijem poziv. Ponosan sam, BiH je moja zemlja, u srcu mi je i uvijek ću je predstavljati – izjavio je Teletović.

On će ponovo sarađivati s trenerom Džejsonom Kidom, s kojim je radio dok je bio član Bruklin Netsa. Mirzin zadatak će biti da postiže koševe, ali i da pomaže mladim igračima.

– Drago mi je što sam ponovo s Džejsonom Kidom, on je odličan trener, razumije košarku, veliki je profesionalac i voli ono što radi. Voli se takmičiti, razumijem način na koji želi igrati. Igrače uvijek stavlja na pravo mjesto, zna napraviti hemiju u timu. Bucksi imaju odličan mladi tim koji Kid može usmjeriti u pravom smjeru. Ovo je moja peta godina u NBA, a igrao sam i 10 godina u Evropi. Imam iskustva i mogu pomoći momcima, ne samo koševima, nego iskustvom i razgovorom – rekao je košarkaš BiH.

On je prošle sezone sjajno igrao za Finiks Sanse, a postao je i rekorder, odnosno najbolji “trojkaš s klupe”.

– U prva dva mjeseca nisam igrao, ali je došao novi trener čiji je sistem sličan Kidovom. Bilo mi je lako pogađati, da sam igrao tokom prva dva mjeseca, ko zna koliko bih trojki pogodio. Čast je oboriti rekord u NBA – kazao je Teletović.

Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *