Novi stadion Atletiko Madrida (VIDEO)

Sport

Ovako će izgledati novi stadion Atletiko Madrida. Uživajte!

Atletiko menja adresu!

Novi stadion fudbalera Atletiko Madrida biće spreman za početak sezone 2017/2018, potvrdio je danas predsednik Enrike Serezo, a predstavljeno je i kako će on izgledati kad se završi.

Bivši atletski stadion “La Peineta”, koji se nalazi nedaleko od dosadašnjeg doma Atletika “Visente Kalderona”, potpuno je rekonstruisan i imaće kapacitet 70.000 mesta, po najvišim standardima i biće prvi sa potpunim LED osvetljenjem.

“Novi stadion biće spreman za manje od godinu dana. Naporno radimo sa lokalnom vladom i gradom kako bismo za sledeću sezonu instalirali nova svetla, servise, parking, restorane i ostale prateće sadržaje. Još nismo nismo odlučili koje ime ćemo da damo stadionu”, rekao je Serezo, a prenosi Marka.

Planovi oko novog stadiona zvanično su otkriveni 2009. godine, ali je pretprpljeno niz nesuglasica, pre svega oko zemljišta sa gradskim vlastima.

Atletiko je potpisao sporazum sa kompanijom “Filips”, pa će tako čitav stadion biti osvetljen LED svetlima i može često da “menja izgled” – poput “Alijanc Arene”.

Za ovaj poduhvat “jorgandžije” su izdvojile ukupno 240 miliona evra, dok će sadašnji stadion Visente Kalderon, koji je nedavno obeležio pedesetogodišnjicu, biti srušen i izgradiće se park pod imenom Atletiko Madrid.

Pogledajte u video prilogu kako će sada izgledati stadion Atletika.

{youtube}2kQnOYTPhzw{/youtube}

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *