Borac bez licence za Premijer ligu

Sport

Fudbalski klub Borac ostao je bez licence za takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za sezonu 2018/2019, potvrđeno je u Savezu BIH.

Na sjednici komisije jedino Banjalučani nisu dobili licencu i naredne sezone neće igrati u elitnom rangu, a odluku su saznali na dan kad je klub postigao najveći uspjeh u Evropi, osvajanje Mitropa Kupa

Vijest su potvrdili i u fudbalskom klubu Borac

-Nažalost očekivan rasplet, jer nismo uspjeli postići dogovor sa školom fudbala Džaja kojoj smo nudili 160 000 maraka odmah, plus potpisan ugovor sa garancijom Fudbalskog saveza Republike Srpske o isplati preostalih dugovanja na rate. Ova ponuda je odbijena vjerovatno po instrukcijama iz federalnog dijela saveza . Dalje korake u vezi sudbine Borca znaćemo nakon sjednice Upravnog odbora koja će biti održana u širem sastavu uz sve one kojima je banjalučki klub u srcu. Postoje tri opcije a to su : prelazak u Prvu ligu Republike Srpske, fuzija sa nekim drugim klubom ili bankrot i odlazak u najniži rang i početak od nule gdje bi svi dugovi Borca a kojih nije malo bili otpisani – poručio je Vico Zeljković,potpredsjednik kluba.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *