Uprava FK Borac: Neće biti gašenja kluba

Sport

Čelni ljudi FK Borac izašli su pred javnost samo dan nakon što su izgubili licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH. Gašenja kluba iz Platonove neće biti, poručio je Vico Zeljković, potpredsjednik kluba.

Borac neće biti ugašen, niti će se udruživati sa bilo kojim drugim klubom. U narednoj sezoni crveno-plavi će igrati Prvu ligu RS, odnosno biće dio elitnog karavana Srpske sve do momenta dok se ne riješe dugovi prema Školi fudbala “Džaja”, ali i prema Brani Jankoviću, odnosno Stanoji Štrbcu. Takmičenje u Prvoj ligi RS nije uslovljeno momentalnim rješavanjem prispjelih obaveza.

Iz FK Borac decidno poručuju da će pravnim putem ići da ugase FK Džaja, koji se takođe oglasio saopštenjem u kojem demantuje sve Zeljkovićeve navode o krivici za Borčevu izgubljenu licencu, te da će ga tužiti za vrijeđanje i klevetu. Sa druge strane i Zeljković je najavio kontratužbu, ali i angažovanje tri revizorske kuće koje će utvrditi tačan dug kluba, koji će biti prezentovan javnosti narednih dana. Ugrubo, Borac duguje 12 miliona KM za porez, 1,5 miliona prema povjeriocima, 1,3 miliona za struju i oko 670 000 KM za vodu. Dug aktuelne uprave je oko 150 hiljada KM, tvrdi Zeljković.

Narednih 10-15 dana biće ključni za funkcionisanje FK Borac. Pred upravom kluba je i rješavanje igračkog kadra, odnosno pitanje šefa struke, tj ostaje li Darko Vojvodić na kormilu tima iz Platonove ulice. Takmičenje u Prvoj ligi RS počinje 12. avgusta.

Uskoro opširnije

SrpskaCafe.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *