Modrić dobio prijetnje smrću

Sport

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić na udaru je ekstremnih navijača iz Dalmacije koji mu prijete ubistvom, pa čak i klanjem zbog promjene iskaza tokom svjedočenja u korist osuđenog nekadašnjeg direktora “Dinama” Zdravka Mamića.

Modrić je izgubio podršku dijela navijača i postao omražena figura hrvatskog fudbala otkako je promijenio iskaz na suđenju Mamiću, zbog čega je optužen za klevetu, pa će se naći pred sudom.

Uvredljivi grafiti na njegov, ali i na račun Dejana Lovrena, halfa reprezentacije “kockastih” koji je takođe mijenjao iskaz u korist Mamića, sve češća su pojava širom zemlje.

Na “Instagram” profilu “Balkanski navijači” objavljene su zastrašujuće fotografije nepoznatog autora. Na jednoj od njih neko drži nož na Modrićevom vratu, dok je na drugoj kapiten reprezentacije – obješen.

Nedavno je pored Šibenika osvanuo veliki transparent na kojem su precrtana imena Luke Modrića, zvijezde “Real Madrida”, i Dejana Lovrena, člana “Liverpula”.

“Kontra mraku, kontra sili – sve izgubili dabogda”, pisalo je na transparentu, koji nije skrivao nezadovoljstvo rukovodećom garniturom hrvatskog fudbala i pojedinim igračima.

Navijači splitskog “Hajduka” godinama su u ratu sa Mamićem, kojeg optužuju za nemoć “bilih” da osvoje titulu u Hrvatskoj.

Mnogi navijači “Hajduka” i Dalmatinci već godinama bojkotuju igre reprezentacije, a poseban vid protesta bilo je iscrtavanje nacističke svastike na terenu tokom meča Hrvatska-Italija prije nekoliko godina.

Zdravko Mamić je dobio 6,5 godina zatvora u prvostepenoj presudi osječkog suda zbog toga što je oštetio “Dinamo”, prisvajajući velike svote novca, podsjećaju sportki portali.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *