Srbija ide kući, težak poraz od Brazila

Sport

Fudbaleri Srbije završili su učešće na Svjetskom prvenstvu u Rusiji već u grupnoj fazi porazom od Brazila sa 2:0 u trećem kolu grupe E.

“Orlovi” su poslije startnog trijumfa nad Kostarikom zabilježili dva uzastopna poraza i bilo je jasno da ih je neuspjeh protiv Švajcarske mnogo pogodio, pa protiv Brazilaca, osim u dvadesetak minuta na startu drugog poluvremena, nisu bili ni blizu očekivanog nivoa.

Tako su takmičenje završili na trećem mjestu grupe sa tri boda, dok će u osminu finala prvoplasirani Brazil sa sedam, odnosno Švajcarci sa istim učinkom.

Utakmica u Moskvi počela je očekivanom inicijativom Brazilaca, ali su ih srpski reprezentativci iznenadili visokim presingom i onemogućili da igraju svoju igru u prvih 20 minuta. “Orlovi” su odlično parirali favorizovanom rivalu, ali nisu uspjevali da se dovoljno konkretno približe golu Alisona Bekera, čak ni iz kornera koji su najavljivani kao najbolje šanse.

Očekivano, u ekipi selektora Titea sve je polazilo od Nejmara i Kutinja, koji su sredinom prvog djela počeli da se razigravaju i prave sve više problema našim igračima.

Nije ih omeo ni rani izlazak povređenog Marsela, koji je već u 10. minutu morao da ustupi mesto Filipeu Luisu zbog povrede, da bi u 25. Vladimir Stojković sjajno intervenisao i spasao svoj gol. Gabrijel Žezus i Nejmar su nekako ugurali loptu do peterca, posle čega je usledio šut zvezde Pari Sen Žermena.

Čuvar mreže Srbije u još nekoliko navrata je odlično reagovao i pratio igru, ali u 36. minutu je i on bio nemoćan.

Neverovatnu loptu je poslao Kutinjo kroz samu sredinu odbrane Srbije, koja je, uprkos pozicionom napadu, očajno reagovala. Dodavanje veziste Barselone prošlo je između Miloša Veljkovića i Aleksandra Kolarova, nju je pokupio Paulinjo koji je utrčao i vrhom kopačke prebacio Stojkovića za 0:1.

Od tog trenutka “Orlovi” nisu uspjeli da se oporave od šoka i do kraja prvog poluvremena nije bilo uzbuđenja.

U dugom poluvremenu Srbija je odigrala puno bolje i nekoliko puta zaprijetila golmanu Alisonu kada se pokazalo da se protiv moćnog Brazila može itekako igrati.

Međutim snove o izjednačenju raspršio je Tijago Silva poslije kornera Nejmara kada je u 68. minutu glavom ubacio loptu u mrežu Stojkovića.

Do kraja utakmice srpski reprezentativci kao da su se predali pa je Brazil zaprijetio u nekoliko navrata preko Nejmara ali je Stojković svaki put bio uspješniji.

U drugom meču Švajcarska je pobijedila Kostariku sa 2:1 i tako zauzela drugo mjesto u grupi.

Brazil će u osmini finala igrati protiv Meksika, dok će Švajcarska igrati protiv Švedske.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *