Srbija evropski šampion u vaterpolu

Sport

I posle silaska sa postolja u Barseloni srpski vaterpolisti još nisu bili do kraja svesni šta su uradili u finalu Evropskog prvenstva i koliki su uspeh postigli.

Nakon što su četvrti put uzastopno podigli pehar šampiona Evrope i nakon što su kapitenu Filipoviću otpevali “Sad si uz'o trofej,Filipe…”, zlatni “delfini” stali su pred kameru Radio-televizije Srbije.

“Ma, kakvi utisci. Još nismo svesni šta smo uradili”; rekao je golman Branislav Mitrović, jedan od junaka istorijskog trijumfa Srbije.

“Pogotovo posle ovakve šok utakmice. Nismo očekivali da će utakmica ići ovim tokom. Mislim da je zbog toga naš trijumf još veći. Još jednom smo pokazali kad je teško da se skupimo, da igramo zajedno za naš narod i našu zemlju. Sve čestitke ekipi”, dodao je golman.

Stefan Mitrović postigao je važan gol (a, svi su bili izuzetno važni!) i posle utakmice bio upitan da izdvoji najteži momenat finala.

“Teško je od prvog do poslednjeg trenutka, ali je penal-serija definitivno izuzetno stresna. Hvala dragom Bogu što imam ovakve saigrače i ako je neko zaslužio ovaj trijumf onda smo to mi. Četvrta titula zaredom, nismo ni svesni da upravo stvaramo istoriju. Jednog dana ćemo možda biti. Hvala svima koji su došli da nas bodre, izuzetno sam ponosan što sam deo ovog tima. Neka gori Beograd, neka gori Srbija, neka gori sve!”.

Najbolji strelac Srbije na Evropskom prvenstvu, Miloš Ćuk, takođe je naglasio da je bilo izuzetno teško.

“Neću da se ponavljam posle braće. Samo ću da čestitam celoj Srbiji, šampioni smo Evrope i slavite”.

Filip Filipović, MVP turnira, govorio je o tome kako je biti kapiten zlatnog srpskog tima.

“Najlepši i najlakši zadatak je voditi ove momke. Biti kapiten je najveća privilegija. A, iskreno, obaveza nikakva. Momci su sjajni, vratili smo se tamo gde težimo uvek da dođemo. Četvrti put uzastopno prvaci Evrope, to napominjem. Ljudi, stvarno je prilika da se slavi, da slavi cela Srbija, naš narod, da slavi ove momke koji su najzaslužniji za ovo”.

Andrija Prlainović i Milan Aleksić deo su zlatnog tima od formiranja ove generacije. Uspeh u Barseloni pamtiće zbog…

“Posebno je zadovoljstvo biti deo ove ekipe i još jednom osetiti to jedinstvo. Verovali smo i kad je bilo 3:1 za njih. Celu utakmicu smo verovali da ćemo ‘okrenuti’. Peterci jesu lutrija, ali trebalo bi tu sreću i zaslužiti”, rekao je Prlainović.

“Još jednom, ponosan sam na sve momke. Čast mi je i zadovoljstvo da budem deo ove ekipe. Nadam se da su uživali svi u Srbiji, u Boki Kotorskoj, u mom Herceg Novom pogotovo. Pozdrav za sve koji su navijali za nas”, dodao je “Prle”.

Milan Aleksić je rekao da se ekipa mučila kroz finale, da su Španci odigrali snažno…

“To nam nije odgovaralo, ali kada se svi borimo jedan za drugog, kada ‘držimo leđa’ jedni drugima, onda nam to daje snagu, prvenstveno iz odbrane. Ponosan sam što sam deo istorije. Nije mala stvar četiri puta osvojiti Evropsko prvenstvo. Lepo je živeti i raditi sa ovim momcima”.

Šta su im Španci rekli posle utakmice otkrio je Dušan Mandić.

“Čestitali su. Bila je prava muška utakmica, vaterpolo spektakl, prelepo veče u Barseloni. Na kraju smo imali i sreće po meni. Fer je bilo da se završi na peterce. I oni i mi smo bili umorni, vraćali smo se, nismo odustajali, verovali smo… Presrećan sam, četvrti put zaredom Srbija je prvak Evrope i ne znam da li je to neko ostvario u nekom sportu. Pozdrav za Srbiju, Tivat, moj Kotor. Dolazim da slavim sa porodicom”, rekao je “Manda” za RTS.

mondo.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *