Dva polufinala i lični rekord srpskih plivača na Evropskom prvenstvu

Sport

Srpski plivači su imali uspješno prijepodne na Evropskom prvenstvu u Glazgovu, gdje je dvoje njih izborilo plasman u polufinala. Sa druge strane, Vuk Čelić je stigao do ličnog rekorda što, nažalost, nije bilo dovoljno za prolazak dalje.

Čaba Silađi je kvalifikacije u kategoriji 50 metara prsnim stilom završio sa četvrtim najboljim vremenom – 27,12, a njegova šesta grupa je bila ubjedljivo i najbrža, te se čak trojica nalaze na prva četiri mjesta u generalnom plasmanu.

Anja Crevar je kvalifikacije u disciplini na 200 metara mješovitim stilom isplivala u vremenu 2:14,29 što je bilo dovoljno da izbori polufinale sa desetim rezultatom.

Vuk Čelić je plivao u prvoj kvalifikacionoj grupi na 800 metara slobodnim stilom i sa vremenom 7:56,58 završio trku na drugoj poziciji. Ovim vremenom je došao do ličnog rekorda u olipmijskim bazenima i po prvi put u karijeri plivao ispod osam minuta, ali nije uspio da nađe svoje mjesto u polufinalu, piše Blic.

Silađi će nastupati u prvom polufinalu koje je na programu u utorak od 18:18, dok će polufinale u kom će plivati Crevarova početi 21 minut kasnije.

Blic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *