Fudbalski savez RS uvodi liceniranje klubova

Sport

Fudbalski savez Republike Srpske usvojio je odluku o uvođenju licenciranja za klubove Prve lige Republike Srpske za sezonu 2020/21.

Odluku da se uvede sistem licenciranja za klubove Prve lige FSRS usvojio je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske , na 13. redovnoj sjednici, pod predsjedavanjem predsjednika Mile Kovačevića.

Članovi fudbalske vlade RS na prošloj sjednici usvojili su odluku o smanjenju klubova u Prvoj ligi Republike Srpske, koja stupa na snagu od sezone 2019/2020, a godinu dana kasnije u eliti Srpske igraće klubovi koji budu ispunjavali određene standarde, odnosno kriterijume iz sistema licenciranja kao što su: infrastrukturu na stadionu, finansijski budžet, omladinska škola, stručni kadar…

Skupština FSRS treba da ovo verifikuje. Ovom odlukom, rečeno je, nadležnosti se neće prenositi na FS BiH, pošto će FSRS formiti akreditovane komisije. Na prijedlog Komiteta za hitna pitanja imenovani su Komesari za takmičenje i Komesari sa suđenje u Regionalnim (trećim) ligama za sezonu 2018/2019.

Komesar za takmičenje na „Zapadu“ je Željko Grbić iz Banjaluke, a suđenja Dalibor Anđić iz Omarske. U grupi „Centar“ Komesar za takmičenje je Predrag Pajić iz Šamca a suđenja Dado Petrović iz Broda.

Dužnost Komesara takmičenja Regionalne lige „Istok“ obavljaće Milivoj Marković iz Zvornika, a suđenja Danijel Pajić iz Bjeljine.

U grupi „Jug“ Komesar takmičenja je Dragomir Đajić iz Istočnog Sarajeva, a Komesar suđenja Miodrag Bodiroga iz Trebinja. Usvojena je lista delegata Prve, Drugih i Regionalnih liga FSRS za novu sezonu.

Izvršni odbor je informisan da je Područni fudbalski savez Gradiška pokrenuo disciplinsku prijavu protiv odgovornih lica u PFS Banjaluka, kao i klubova, Mladost iz Bajinaca i Borca iz Šibovske( PFS Gradiška), te dao podršku nadležnim organima da procesuiraju odgovorne i donesu odluku.

Od 12 klubova Prve lige FSRS samo je Željezničar Sport Team obavijestio Izvršni odbor da se ne slaže sa skraćenjem lige.

Od 1. septembra 2018. godine Gradskom fudbalskom savezu Banjaluka biće oduzeto ovlaštenje za vršenje registracije igrača pošto informacija koju je imao Izvršni odbor, pokazuje da Gradski savez nije preuzeo nikakve korake na otklanjanju nedostataka niti je dostavio bilo kakvu dokumentaciju, pa ranija odluka FS BiH ostaje na snazi.

Članovi fudbalske vlade ocijenili su uspijeh reprezentacije FSRS U-13 i U-15 na međunarodnom turniru Jozef Kubin u Jablonecu u Češkoj, gdje su bili najbolji, kao veliki doprinos afirmaciji fudbala Republike Srpske u inostranstvu.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *