Federer: Đoković će uskoro ponovo biti nepobjediv

Sport

Rodžer Federer, po mnogima najbolji teniser svih vremena, rekao je da Novak Đoković ima još prostora da unapredi igru.

Švajcarac je takođe dodao da misli da srpski teniser nije na onom nivou od prije nekoliko godina kada bio bukvalno nepobjediv i da ima još prostora da dođe do vrhunca.

– Mislim da za Novaka još dosta toga predstoji. I dalje ne igra onaj stari najbolji tenis – rekao je Federer na događaju u organizaciji fondacije Endija Rodika.

Novak Đoković i Rodžer Federer igrali su u finalu Sinsinatija, a na US openu njihov duel u četvrtifinalu sriječio je Džon Milman koji je eliminisao Švajcarca.
– Novak igra veoma, veoma dobro, ali mislim da mu fali još malo da dođe do onog nivoa od prije nekoliko godina kada je igrao najbolji tenis i kada je bukvalno bio nepobjediv. Mislim da je to veoma ohrabrujuće za njega – rekao je Federer.

Rivalstvo između Novak Đokovića i Rodžera Federera jedno je od dva najveća u istoriji tenisa. Do sada su odigrali 46 mečeva i srpski teniser vodi sa 24:22.

Inače, od 21. do 23. septembra navijači će imati priliku da gledaju njih dvojicu zajedno na terenu, pošto će učestvovati za “Tim Evrope” na Lejver kupu u Čikagu.

(B92)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *