Damir Džumhur predao meč Novaku

Sport

Budući svjetski “broj jedan” nastavio je seriju pobjeda, pošto je teniser iz BiH zbog povrede leđa obustavio otpor početkom drugog seta.

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Parizu, pošto mu je Damir Džumhur u četvrtak popodne predao meč pri rezultatu 6:1, 2:1.

Već sredinom prvog seta moglo se naslutiti da njihov prvi duel na ATP Turu neće biti “regularno” završen, jer se Džumhur kretao i servirao uz primjetnu nelagodnost, a poslije šestog gema je uzeo i medicinski tajm-aut.

Kako se ni poslije toga njegovo stanje nije popravilo, 26-godišnji Sarajlija je odlučio da čestita Đokoviću, koji bi u svakom slučaju došao do 29. pobjede u posljednjih 30 mečeva, počev od Vimbldona.

Njegov naredni rival, u petak, biće Hrvat Marin Čilić, koji je u jednom od derbija dana pobijedio Grigora Dimitrova – 7:6, 6:4. S obzirom na formu i međusobni skor 15:2, jasno je da ko će u tom duelu imati ulogu apsolutnog favorita.

Novak je protiv Čilića imao 14 pobjeda u nizu, zatim je upravo u četvrtfinalu Pariza prije dvije godine doživio prvi poraz, što je u tom trenutku omogućilo Endiju Mareju da postane najbolji teniser svijeta.

Čilić je slavio pobjedu i ljetos u finalu Kvinsa, ali mu se Đoković revanširao u polufinalu Sinsinatija, na putu ka posljednjoj masters tituli koja mu je nedostajala.

Novak je poslije povlačenja Rafaela Nadala u velikoj mjeri bio rasterećen, pošto je svjestan da će u ponedjeljak biti na vrhu ATP liste, bez obzira na učinak u Parizu.

Sigurno je ipak da želi da nastavi seriju kvalitetnih partija, koja traje već nekoliko mjeseci. Podsjećamo da je od posljednjih pet turnira, počev od Vimbldona, trijumfovao čak na četiri. (Vimbldon, Sinsinati, US open, Šangaj). Jedini poraz doživio je u Torontu, od Stefanosa Cicipasa.

Popodne i uveče igraju još: Izner – Hačanov, Sok – Žaziri, Zverev – Švarcman, Tim – Ćorić, Federer – Fonjini i Nišikori – Anderson.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *