Čeferin jedini kandidat za predsjednika UEFA

Sport

Evropska fudbalska federacija potvrdila je u četvrtak da je Aleksander Čeferin jedini kandidat za predsjednika na izbornom kongresu UEFA.

Rok za podnošenje kandidature za predsjednika Evropske fudbalske unije bio je 7. novembar, a dan kasnije UEFA je potvrdila da je jedini kandidat trenutni predsjednik Aleksander Čeferin.

Ukoliko mu bude ukazano povjerenje, što se svakako očekuje, Čeferin će dobiti puni četvorogodišnji mandat. Izborni kongres UEFA-e bit će održan u Rimu 7. februara 2019. godine.

Samo jedan kandidat podnio je kandidaturu i za mjesto podpredsjednika UEFA-e i to je sadašnji Čeferinov zamjenik Šandor Čanji.

UEFA je takođe objavila da su poznati i kandidati za jednog potpredsjednika Međunarodne fudbalske federacije (mjesto je rezervisano za četiri britanska saveza), kao i za stalne članove u organima FIFA.

Iz UEFA-e su naglasili da je rok za podnošenje kandidatura za mjesto u Izvršnom komitetu UEFA-e, za osam članova koji će biti izabrani na četiri godine, petak, 7. decembar ove godine.

Čeferin je na mjesto predsjednika UEFA-e izabran nakon što je Michel Platini morao da se povuče i zapravo njegov prvi mandat traje samo dvije godine.

n1info.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *