Više od 1.000 takmičara na Svjetskom prvenstvu u kajaku i kanuu u Banjaluci

Sport

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da će Svjetsko prvenstvo za juniore i seniore do 23 godine u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banjaluka-Vrbas 2019”, koje će biti održano u julu naredne godine, biti najveći sportski događaj te vrste u ovom gradu, jer se očekuje učešće više od 1.000 takmičara iz 25 zemalja.

– Zahvaljujući ljudima koji se bave sportovima na vodi, pogotovo Kajak-kanu klubu Vrbas, koji je godinama uspješan organizator sličnih manifestacija, Banjaluka je dobiila organizaciju ovakvog događaja – rekao je Radojičić poslije prve sjednice organizacionog odbora manifestacije.

On kaže da je grad Banjaluka sa zadovoljstvom prihvatio da učestvuje u organizaciji ovakvog skupa zajedno sa Vladom Republike Srpske, resornim ministarstvima i drugim učesnicima, ističući da će biti učinjeno sve da Banjaluka bude dobar domaćin.

– Banjaluka će od 20. do 28. jula biti domaćin sportske manifestacije koja će značiti mnogo za razvoj sporta, turizma i promociju našeg grada i zato ćemo nastojati da to zajedno organizujemo na najbolji način – rekao je Radojičić.

Pomoćnik ministra za sport Srpske Dragan Jaćimović istakao je da broj učesnika dovoljno govori o ozbiljnosti manifestacije.

– To će biti promocija sporta, mladosti i turizma. Trudimo se da promovišemo Banjaluku i Srpsku u najljepšem svjetlu i zbog toga će Vlada Srpske i resorno ministarstvo, grad Banjaluka i Kajak-kanu klub Vrbas biti partneri u organizaciji ovog velikog događaja – rekao je Jaćimović.

Nikola Stanković iz Kajak-kanu kluba Vrbas zahvalio je Radojičiću i Jaćimoviću što su podržali ovu manifestaciju i uključili se u organizacioni odbor, te izrazio uvjerenje da će ovo prvenstvo biti najbolje organizovano do sada.

– Ponosni smo što ćemo sa narednom godinom biti organizatori svih nivoa i svih takmičenja u okviru Svjetske kajakaške federacije, a riječ je o olimpijskom sportu, što niko do sada nije uspio da uradi. Nastojaćemo da sve bude na najvišem nivou i da se takmičari ponovo vrate u Banjaluku – rekao je Stanković.

On kaže da je na sjednici organizacionog odbora bilo riječi i o sanaciji dijela staze za publiku, te da je grad Banjaluka preuzeo taj dio aktivnosti.

Stanković vjeruje da će sve biti urađeno u skladu sa planom i da će do naredne godine biti mnogo više sjedećih mjesta za publiku, te da će za njih biti sigurniji prilazi rijeci Vrbas.

Govoreći o finansijskom planu, on je naveo da će za organizaciju takmičenja biti neophodno oko 200.000 KM i da je ovo manfestacija koja višestruko vraća uložena sredstva jer će učesnici sami snositi troškove višednevnog boravka u Banjaluci.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *