Ronaldova sestra i prijatelji popljuvali Luku Modrića

Sport

Osobe bliske Kristianu Ronaldu opet nisu dobro primile odluku da se nagrada za najboljeg fudbalera svijeta dodijeli Luki Modriću, a ne portugalskom napadaču.

Elma Aveiro i Miguel Paixao, Ronaldova sestra i prijatelj, žestoko su preko društvenih mreža kritikovali novinare i časopis “France Football” što nisu nagradu dodijelili kapitenu Portugala.

– Na nesreću, ovo je svijet koji živi od korupcije, mafije i k… sina novca. Božja moć je veća od sve te truleži. Bog kasni, no ne zakaže – poručila je Aveiro na Instagramu gdje je objavila Ronaldovu fotografiju s ranije osvojenom Zlatnom loptom.

Ronaldo je prošle godine bio pobjednik, a u ponedjeljak nije došao u Pariz na ceremoniju dodjele nagrade.

Modrić je na temelju glasova novinara iz oko 180 zemalja osvojio prvo mjesto sa 753 boda, dok je Ronaldo zauzeo drugo mjesto s 478 bodova.

– Samo je nedostajalo još ovo. Nevjerovatno je što se radilo ove godine – ustvrdio je Miguel Paixao.

– Onoga koji je i više nego dovoljno napravio da bude još jednom proglašen najboljim, nimalo se ne poštuje. Činjenice govore same za sebe. Oni koji ne žele da Kristiano bude nagrađen nikada neće moći preći preko brojeva iz fudbalske istorije. On je najbolji fudbaler svijeta i ove godine – dodao je Ronaldov prijatelj, prenosi Hina.

Ronaldo se u ponedjeljak naveče nakon dodjela nagrada nije oglasio.

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *