Đoković: Da ste mi prije par mjeseci rekli da ću biti prvi ne bih vjerovao

Sport

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković osvrnuo se na dešavanja u protekloj sezoni u kojoj je prešao put od 22. do prvog mjesta na ATP listi.
Đoković je u videu za zvanični sajt ATP tura pričao o najbitnijim momentima u 2018. godini u kojoj je osvojio četiri titule.

– To što sam ušao u istoriju sporta koji volim svim srcem mi mnogo znači. U februaru sam imao operaciju, skor od šest pobjeda i šest poraza, nisam igrao tako dobro. Pokušavao sam da držim u kordinaciji tijelo i um i sve ono što se dešavalo poslije operacije. Sezona turnira na travi je bila katalizator promjena – izjavio je srpski teniser.

Ljeto mu je donijelo veliku radost. Poslije osvajanja Vimbldona, stigao je i dugo željeni trofej u Sinsinatiju kojim je kompletirao takozvani “Zlatni masters”, što znači da ima barem po jednu osvojenu titulu na svih devet turnira Serije 1.000.

– Dugo vremena sam se pripremao za to osvajanje trofeja u Sinsinatiju. Tamo sam imao veliki izazov, susret sa Rodžerom Federerom, on je najuspješniji igrač u istoriji tog turnira. Izgubio sam od njega dva ili tri finala tamo. Osvojio sam turnir i preskočio i tu veliku prepreku. Drago mi je što sam to uradio, bio je to veliki dan za mene. Imao sam veliku podršku sa tribina, bilo je lijepo biti tamo u tom trenutku – priznao je Novak koji je poslije toga osvojio i US Open i masters u Šangaju.

Na kraju, priznao je da ni sam nije očekivao da se sve tako brzo okrene u njegovu korist.

– Da ste mi prije četiri ili pet mjeseci rekli da ću na kraju biti u ovoj poziciji, prvi na listi, sa dva osvojena Grend slema i Sinsinatijem, ne bih vjerovao. Bili je sjajno ostvariti sve to. Možda je sve djelovalo pomalo nestvarno, ali srećan sam što se sve tako dogodilo – zaključio je Đoković, prenosi Blic.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *