Šampionski klub ŽRK Borac u teškoj situaciji

Sport

Nekadašnji šampion Bosne i Hercegovine ŽRK Borac nalazi se u veoma teškoj situaciji.

Banjalučanke su šest puta bile šampionke BiH, trenutno se takmiče u Prvoj ligi Republike Srpske, a zbog lošeg finansijskog stanja nisu odigrali meč osmog kola protiv Laktaša.

U sedam kola ekipa ima samo jednu pobedu i jedva skuplja igrački kadar za odigravanje mečeva.

U klubu je ostao samo Ranko Gligorić koji obavlja gotovo sve funkcije, a krivicu za neodigravanje meča on prebacuje na Laktaše.

– Imali smo dogovor sa Laktašima da nam uplate dug za ranije odigrani meč u iznosu od 350 maraka. To nije ispoštovano, pa iz principa nismo otišli na meč. Mi smo dozvolili njima da tada igraju u ligi iako to nisu izborili, a oni su bili neprincipijelni i zbog toga je došlo do neodigravanja meča. Ostale utakmice nisu pod znakom pitanja i nastavićemo takmičenje – rekao je Gligorić.

ŽRK Borac je ostao bez uprave, a trenutno je gotovo i bez igračkog kadra, pa se nekada neprikosnoveni tim u BiH nalazi na ivici gašenja.

– Dobio sam izveštaje od službenih lica i domaćina dok još čekam od gostujućeg tima. Danas ću doneti odluku o ovom neodigranom meču – istakao je komesar takmičenja Srđan Jović.

U slučaju da Borac bude ”kriv” zbog neodlaska na utakmicu biće kažnjen oduzimanjem jednog boda i meč će biti registrovan službenim rezultatom 10:0 u korist Laktaša.

U slučaju da Banjalučanke još jednom neopravdano ne odu na utakmicu, tim će biti izbačen iz Prve lige Republike Srpske što bi bio tužan kraj nekadašnjeg šampiona.

– Prema mojim informacijama Laktaši su svoj dug uplatili i zaista ne znam šta je to sve Borcu trebalo. Savez nema ništa sa tim dugom to je bio dogovor klubova a sad je na organima da donesu odluku – rekao je predsednik Rukometnog saveza RS Zdravko Miličević.

EuroBlic

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *