Dajana Bošković želi duel sa sestrom Tijanom

Sport

Sa Tijanom ne razgovaram često o odbojci, imamo drugih tema, a zaista rijetko jedna drugoj dajemo savete, kaže Dajana, sestra najbolje odbojkašice svijeta Tijane Bošković.

 

Dajana je bila jedna od najboljih odbojkašica reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je izostao odlazak na završni turnir. Da je BiH izborila plasman na šampionat starog kontinenta postojala bi mogućnost da zaigra protiv sestre Tijane, najbolje svjetske odbojkašice, koja sa mnogo uspjeha brani boje Srbije.

 

– Nikad nisam igrala protiv sestre, mislim da bi i njoj i meni ta utakmica bila mnogo zanimljiva. Priželjkivala sam da se sastanemo i žao mi je što nismo otišle na Evropsko prvenstvo. Iako igramo u različitim reprezentacijama bodrimo jedna drugu, ja za Srbiju navijam punim srcem kao i ona za BiH, posebno od kako sam ja ponijela dres reprezentacije – rekla je Dajana.

 

Ona je u posljednjoj utakmici u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo, protiv Rumunije bila najbolja igračica sa 27 poena, a da je BiH imala barem još jednu tako raspoloženu igračicu sada bi pravila planove za nastup na prvenstvu starog kontinenta.

 

– Odbojka je timska igra tako da ne gledam posebno na lični učinak, u toj utakmici je bio dobar, međutim, nijedan poen ne bih mogla da osvojim sama. Protiv Rumunije smo imali dobru priliku, ali smo u najvažnijim trenucima odigrale loše i ostale bez plasmana na Evropsko. Iz ovoga moramo da izvučemo pouke nadam se da novu priliku nećemo dugo čekati. Imamo mlad tim uvjerena sam da ukoliko ostanemo na okupu, zajedno sa selektorom Goranom Nešićem, imamo velike šanse za uspeh – optimista je Boškovićeva.

 

Dajana je od Tijane starija tri godine, put ju je odveo na koledž u Sjedinjene Američke Države, a nakon povratka nastavila je da se bavi odbojkom. Iako je Tijana najbolja svjetska igračica, odbojka nije glavna tema kada su zajedno.

 

– Vjerovali ili ne, odbojka je rijetko kad glavna tema naših razgovora, uglavnom o tome pričamo nakon utakmica, i tada razmijenimo mišljenja, međutim, rijetko kad dajemo savjete jedna drugoj – otkrila nam je reprezentativka BiH.

 

Cilj Super liga Turske

 

Dajana trenutno nastupa za Sarijer Beledijespor iz Turske sa kojim ima visoke ambicije, a možda baš sa ovim klubom u dogledno vrijeme “izađe na crtu” sestri Tijani koja brani boje Ezačibašija.

 

– Ambicije su da se plasiramo u Superligu. Iako je ekipa veoma mlada mislim da imamo kvalitet. Za sada smo na prvom mestu u našoj grupi i sa nestrpljenjem čekamo plej-of – rekla je Dajana.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *