Održan kup “Jahorinska bajka”

Sport

Na stazama Nordijskog ski-centra “Dvorišta” na Jahorini danas je održano takmičenje u skijaškom trčanju koje je okupilo šest ekipa i oko 100 takmičara u muškoj i ženskoj kategoriji.

 

Organizator takmičenja Tomislav Lopatić rekao je novinarima da je danas održan KUP “Jahorinska bajka”, a sutra će biti održan KUP “Grijanjeinvest” Pale.

 

On je dodao da su oba takmičenja međunarodnog karaktera i nalaze se u kalendaru takmičenja Ski saveza BiH.

 

-Zadovoljni smo odzivom, kategorije su od seniora do mlađih juniora u muškoj i ženskoj konkurenciji. Imamo goste iz Srbije i naše domaće takmičare, a jedan broj skijaša otišao je na Svjetsko prvenstvo u Slovačku- istakao je Lopatić.

 

Lopatić je naveo da je današnje takmičenje lokalno, te da je to samo probno takmičenje pred Evropski zimski omladinski olimpijski festival koji će biti održan od 9. do 16. februara.

 

On je naveo da će se na stazama “Dvorišta” održati takmičenje u biatlonu za EJOF, da očekuju oko 200 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, te da je za ovaj ski-centar to jedan od najznačajnih događaja poslije Olimpijskih igara u Sarajevu.

 

Pobjednik u seniorskoj kategoriji na pet kilometara Stefan Lopatić i član Ski-kluba “Romanija” Pale rekao je da su uslovi na stazi zadovoljavajući i da mu je vrijeme trke bilo oko 15 minuta.

 

Pobjednik u ženskoj konkurenciji u kategoriji seniorki na pet kilometara Sanja Kusmuk kaže da je njen klub “Romanija” sa Pala organizator trke, da su se potrudili da sve protekne u najboljem redu i da je staza dobra.

 

Pobjednik u kategoriji stariji pioniri i učesnik EJOF-a u disciplini biatlon Davor Škipina rekao je da je zadovoljan trkom, ali da na EJOF-u očekuje pozitivan rezultat, jer je naporno radio ljeti i tokom ove zime.

 

Sekretar današnjeg takmičenja Miroslav Goreta kaže da je zadovoljan odzivom takmičara i ostvarenim rezultatima, s obzirom da je veoma hladno, a snijeg je bio nezgodan za pripremu staze pošto je padao cijelu noć.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *