Kličko proglašen vječnim šampionom teške kategorije VIDEO

Sport

Bivši ukrajinski bokser Vitalij Kličko proglašen je za “vječnog šampiona teške kategorije” od strane Svjetske bokserske federacije (WBC).

Aktuelni gradonačelnik Kijeva je šest puta bio šampion svijeta, a kao profesionalac je ostvario 45 pobjeda u 47 borbi, 41 nokautom.

“Podizao sam pojas koji je nekada pripadao Muhamedu Aliju i Majku Tajsonu. Važno je da čovjek ima san, a on je učinio da se to i ostvari”, rekao je Kličko.

Ovaj doktor nauka svojevremeno je posjedovao WBO, WBC i Ring pojaseve, a penzionisao se 2013. i posvetio politici.

“Ništa nije nemoguće. Rođen sam u Sovjetskom savezu, u velikoj zemlji u kojoj je profesionalni boks bio zabranjen. Kad sam 1986. godine vidio Tajsona kao najmlađeg svjetskog prvaka u teškoj kategoriji rekao sam prijateljima: “Jednog dana ću se boriti sa bokserima kao što je on. Jednog dana ću biti svjetski šampion u teškoj kategoriji”, dodao je Kličko.

Njegov brat Vladimir je bivši šampion sveta u WBA, IBF, WBO, IBO i Ring verzijama, izgubio je WBO pojas od Tajsona Fjurija u septembru 2015, nije dobio željeni revanš jer se Britanac povukao, a narednu borbu imaće 29. aprila 2017. sa drugim Britancem Entonijem Džošuom za IBF i WBA pojaseve.

{youtube}j0RCsynXm0w{/youtube}

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *