Real Madrid spremio 500 miliona evra za transfere

Sport

Real Madrid će u predstojećem prelaznom roku sastaviti strašnu ekipu, zaključak je današnjeg izdanje uglednog francuskog lista L'Equipe.

 

Čelnici Kraljevskog kluba će, prema njihovim tvrdnjama, treneru Zinedinu Zidanu dati na raspolaganje čak pola milijarde evra za pojačanja kao što su Kilian Mbape, Paul Pogba i Eden Hazard.

 

L'Equipe pod naslovom “Casino Royal” podsjeća kako je Real prošle sedmice ponovo otpočeo pregovore s Čelsijem oko dovođenja Hazarda.

 

Međutim, problem predstavlja nedavna kazna FIFA-e po kojoj londonski Plavci ne mogu dovoditi nove igrače u dva naredna prelazna roka.

 

Hazard bi zato možda ostao na Stamford Bridžu, ali je Belgijanac više nego zainteresovan za prelazak u Madrid, tim prije što mu je upravo Zidan idol.

 

Pogbin ugovor s Unitedom ističe 2021. godine, a ESPN navodi kako “klub neće imati kud, ako on poželi otići, jer ima moćnog menadžera koji je navodno poručio svim klubovima da za Fracnuza moraju odvojiti 16 miliona neto godišnje plate”.

 

I France Football je ove sedmice javio kako Real sprema čak 280 miliona evra za transfer Mbapea iz PSŽ pa nas očekuje možda i istorijsko ljeto kada su u pitanju transferi.

 

klix.ba

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *