Prosinečki danas na operaciji u Zagrebu

Sport

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki danas će biti operisan u Zagrebu. To će ujedno biti treći operativni zahvat, nakon što je hospitalizovan 22. novembra prošle godine na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

 

– Prosinečki je sinoć primljen u bolnicu, gdje će u ponedjeljak (danas, op. a.) abdominalni hirurg obaviti operativni zahvat – javio je izvor Avaza iz Zagreba.

 

On je dodao da je operacija, kako je to prvobitno bilo i najavljeno, trebala biti obavljena prije sedam dana, ali je prolongirana zbog objektivnih okolnosti.

 

Prosinečki se dugo lomio i na kraju odlučio za operaciju u Zagrebu, na klinici gdje je u nekoliko navrata i išao na kontrolu po povratku iz Sarajeva, poslije prva dva zahvata u KCUS-u.

 

Prosinečki se, podsjećanja radi, po povratku iz Las Palmasa, gdje je tim BiH 18. novembra prošle godine odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je četiri dana kasnije hospitalizovan u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

 

Dan poslije je podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema, kako je to tada saopšteno iz Fudbalskog saveza BiH, s divertikulumom tankog crijeva.

 

Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović. Međutim, pošto je rana sporo zarastala, selektor je ponovo operisan 1. decembra, a dvije sedmice kasnije izašao je iz bolnice.

 

– Puklo mi je debelo crijevo i onda sam morao na operaciju. Važno je da sam došao na vrijeme. Imao sam dvije operacije. Rana mi se otvorila – po povratku u Zagreb izjavio je selektor Prosinečki.

 

Avaz

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *