Biciklistička trka “Beograd –Banjaluka” u četiri etape

Sport

Biciklistička trka “Beograd –Banjaluka” ove godine će prvi put imati četiri etape i okupiće 176 takmičara.

 

Na njoj če učestvovati veoma kvalitetni timovi iz Slovenije, Italije, Poljske a tu će bit ii reprezentacije Srbije, Slovenije i Mađarske.

 

Trka je rasla 12 godina, okupljala sve bolje bicikliste pa je u 2019. godini je u prvoj kategoriji.

 

-Ovogodišnje izdanje bilo je teško za organizaciju, izvukla je iz nas posljednji atom energije. Obišli smo 22 opštine i grada. Za sada je sve spremno, trka može da krene sutra. Trka kreće iz Beograda 18. aprila, veče prije je otvaranje pred Hramom Svetog Save. Start je 18. aprila u Beogradu, idemo preko Pavlović ćuprije Zvornika, Milića do Vlasenice. Druga etapa kreće iz Vlasenice, preko Milića, Zvornika Brčkog i Ugljevika do Brčkog. Treća etapa startuje iz Bijeljine, a završava u Tesliću.Četvrta etapa startuje iz Prnjavora ide preko Derventa, kroz Srbac, Razboj i završava u Banjaluci- istakao je direktor trke Vladimir Kuvalja

 

On je ponosan na rast trke svake godine.

 

-Trka Beograd Banjaluka samo u prva tri izdanja nije imala punu normu, nakon toga, kada su profesionalne ekipe došle kod nas, uspjeli smo da Banjaluku, Republiku Srpsku i Srbiju predstavimo kao dobre domaćine. Sada je ograničena kvota na 176 učesnika i mi ćemo ove godine imati punu kvotu-dodao je Kuvalja.

 

Na etapama se očekuje velika borba. Titulu brani Slovenac Gašper Katrašnik.

 

-Slovenačka Adria je jedna od najjačih ekipa u Evropi. Gašper Katrašnik brani titulu, jedan je od najjačih sprintera, međutim, konfiguracija terena je malo drugačija, vidjećemo kako će reagovati.

 

Veliku pomoć pružila je Vlada Republike Srpske, dok je pokrovitelj Predsjednik Republike Srpske.

 

-Kažu da ste veliki onoliko koliko prijatelja imate, a ova trka ima mnogo prijatelja. Ova trka postala je brend cijele Republike Srpske. Karavan prolazi kroz Republiku Srpsku, obilazimo turističke potencijale, upoznaju divne ljude. MI smo prepoznali ovu manifestaciju koja je uvrštena u manifestacijue od posebnog značaja za RS i vidimo se na cilju u Banjaluci- istakao je Dragan Jaćimović ispred Ministarstva porodice, omladine i Sporta u Vladi Republike Srpske.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *