Đoković ide u četvrtfinale Monte Karla

Sport

Novak Đoković je odigrao puno bolje u trećem kolu Mastersa u Monte Karlu i plasirao se u četvrtfinale. Savladan je Tejlor Fric sa 2:0 po setovima 6:3,6:0, a zanimljivo da je srpski teniser napravio čak šest vezanih brejkova na kraju prvog i u drugom setu.

 

U petom gemu prvog seta srpski teniser je odigrao veoma strpljivo, čekao je greške rivala koji nije pogađao bekhend i zatim je to kaznio brejkom. Đoković je u narednom gemu potvrdio prednost na svoj servis, a Fric je nastavio sa greškama.

 

Želio je Amerikanac da skrati poene, što mu nije polazilo za rukom, pa je Novak napravio još jedan brejk. Iako je zatim izgubio svoj servis, Đoković je napravio ribrejk za vođstvo 1:0 u setovima.

 

U drugom setu najbolji teniser svijeta je bio veoma siguran na svoj servis, nije dopustio rivalu da ga napada i taktički je odlično izgledao. Zatim je u drugom gemu iskoristio treću brejk loptu i došao do velike prednosti koju je zatim potvrdio. Novak nije popuštao pa je uspio da u potpunosti zaustavi rivala i dođe do 6:0.

 

U četvrtfinalu Monte Karla rival mu je Danil Medvedev, koji je u tri seta savladao Stefanosa Cicipasa.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *