Trener Borca vrijeđao, pa napao direktora Srne

Sport

Trener juniorskog tima Fudbalskog kluba Borac Milorad Bilbija u utorak je napao direktora Novinske agencije Republike Srpske (SRNA) Radmila Šipovca i njegovog sina Mihaila, saznaje Srpskainfo.

 

Prema našim informacijama, napad se desio u blizini Gradskog stadiona u Banjaluci, a svemu je prethodila svađa i vrijeđanje između Bilbije i Šipovca.

 

Da je došlo do sukoba potvrdili su nam i u Policijskoj upravi Banjaluka.

 

Portparol PU Banjaluka Marija Markanović rekla je za Srpskainfo da je tuča policiji prijavljena u utorak oko 17 časova.

 

– Prijavljeno je da je na pakringu ispred pomoćnog fudblaskog terena u Ulici Vladike Platona u Banjaluci došlo do vrijeđanja, a zatim i fizičkog sukoba između tri osobe, a koje su zatim identifikovane i riječ je o R. Š, M. Š. i M. B. – istakla je Markanovićeva.

 

Oni su zatim pozvani u službene prostorije.

 

Nakon što su dali izjave u policiji, osobe koje su učestvovale u tuči su upućene u Službu hitne pomoći radi utvrđivanja stepena povrede.

 

– Oni su upoznati i sa mogućnošću stavljanja prijedloga za krivično gonjene – dodala je Markanovićeva.

 

Jedan od očevidaca sukoba ispričao je za Srpskainfo kako se sve odigralo.

 

– Radmilo Šipovac je stajao sa jednim članom Fudbalskog kluba Borac kod pomoćnih terena. Tada je svojim automobilom naišao Milorad Bilbija i kroz otvoren prozor krenuo da vrijeđa Šipovca. Ni ovaj mu nije ostao dužan, te je i on njemu uputio uvrede – kaže naš sagovornik.

 

On je dodao da je mislio da će se sukob tu završiti, međutim Bilbija je tada zaustavio vozilo, istrčao iz automobila i krenuo prema Šipovcu u namjeri da se obračuna sa njim.

 

– Kada je vidio da Bilbija trči prema njegovom ocu, u sukob se umiješao i Šipovčev sin Mihailo. Nekoliko trenutaka su se naguravali i svađali i tada sam vidio da su se počeli tući – pojašnjava za Srpskainfo očevidac tuče.

 

On dodaje da je tu bilo više osoba koje su pokušale da ih razvade, a među njima je bio i jedan funkcioner MUP Republike Srpske, koji se slučajno zatekao tu.

 

Dok su razdvajali njih trojicu, neko od prisutnih je pozvao policiju, koja je ubrzo došla na lice mjesta, a tada su se svi smirili i tu je završio sukob.

 

Izvor upoznat u dešavanja u Fudbalskom klubu Borac istakao je da sukob između njih dvojice traje nekoliko godina, ali da ranije nije dolazilo do fizičkih obračuna.

 

Prema njegovim riječima, sukob traje još iz perioda dok je Šipovac bio predsjednik FK Borac.

 

Šipovac je juče na naš poziv rekao da ne želi komentarisati ovaj sukob.

 

Milorad Bilbija je bivši fudbaler Borca i trener mlađih selekcija ovog kluba, a otac je reprezentativca BiH Nemanje Bilbije.

 

Biblija je za naš portal rekao da je tokom svađe sa Šipovcem, on prvi napadnut i da je prvi dobio nekoliko udaraca šakom.

 

Prema njegovim rečima oni su se utorak posvađali i on je izašao iz vozila u namjeri da on i Šipovac reše probleme koje su imali.

 

-Bio je tu više osoba koji su svjedoci šta se dešavalo. Mi smo se raspravljali i ti ljudi koji su bili tu su me držali, a tada su se Šipovac i njegov sin Mihailo me udarili prvi – ispričao je Bilbija.

 

Kazne

 

Izvor iz policije pojasnio nam je da bi Milorad Bilbija, Radmilo i Mihailo Šipovac mogli dobiti prekršajne prijave zbog učestvovanja u tuči i narušavanja javnog reda i mira.

 

Međutim, postoji mogućnost i da jedni protiv drugih pokrenu krivično gonjene, a ako bi se utvrdila odgovornost kazne bi bilo dosta veće.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *