Niki Lauda preminuo u 70. godini

Sport

Niki Lauda, legenda Formule 1 i simbol nevjerovatne hrabrosti u sportu generalno, umro je u 70. godini, devet mjeseci nakon transplantacije plućnoga krila. Preminuo je mirno, u krugu porodice.

 

Legendarni Austrijanac dvije šampionske titule osvojio je kao vozač Ferarija (1975. i 1977) i jedan u Meklarenu (1984). Ostaće upamćen po strašnoj nesreći na trci za VN Njemačke 1976. godine, kad je na Nirburgringu u požaru zadobio opekotine trećeg stepena na licu i nagutao se dima koji mu je i oštetio pluća.

 

Još tada je u bolnici primio posljednje pričešće, jer se očekivalo da neće preživjeti, ali on se čudesno oporavio i samo 40 dana kasnije vratio se trkama. Još krvavih rana od opekotina i bez dijela desnog uva.

 

Trostruki šampion formule 1 Niki Lauda preminuo je u ponedjeljak uveče u 70. godini, saopštila je njegova porodica ovog utorka.

 

Lauda je prije transplantacije plućnog krila dva puta bio na presađivanju bubrega, a drugi put organ mu je donirala tadašnja djevojka Birgit Fetcinger, sa kojom se kasnije oženio i sa njom dobio blizance. Iz ranijih veza imao je još tri sina.

 

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *