ŽKK “Orlovi” u regionalnoj košarkaškoj ligi

Sport

Ženski košarkaški klub „Orlovi“ takmičiće se od naredne sezone u regionalnoj košarkaškoj ligi (WABA), uz finansijsku podršku grada Banje Luke i društveno odgovornih kompanija. Učešće ovog kluba u regionalnoj ligi od naredne sezone, podržao je i gradonačelnik Igor Radojičić, koji je rekao da je Gradska uprava, u saradnji sa kompanijom M:tel, obezbijedila dodatna sredstva za finansiranje kluba u nastupajućoj takmičarskoj sezoni.

 

Radojičić je ocijenio da su ovo odlične vijesti za banjalučki sport, ističući da poziv koji je dobio ŽKK „Orlovi“ nije mogao biti propušten.

 

– Rezultat sjajne sezone ovog kluba bio je poziv za učešće u WABA ligi. Projekat učešća u regionalnoj ligi zahtijeva mnogo složeniju finansijsku konstrukciju i mi smo odlučili da pomognemo, jer je ovo sjajna prilika za promociju našeg sporta, ali i grada u cjelini. Učešće u regionalnoj ligi shvatamo i kao šansu da se ženska košarka u gradu dodatno osnaži i podigne na nivo na kojem je nekada bila, kada su iz Banje Luke dolazile velike igračice sa sjajnim internacionalnim karijerama – rekao je Radojičić.

 

Predsjednik ŽKK „Orlovi“ Luka Lugonja, podsjetio je da je u sezoni, koja je upravo završena, klub ostvario brojne uspjehe, kako u seniorskoj, tako i u mlađim kategorijama. On je naglasio da je osnovni cilj učešća u regionalnoj ligi očuvanje postojećeg igračkog kadra u Banjoj Luci i podizanje kluba na još viši nivo.

 

Jedna od najboljih igračica ovog klčuba Isidora Orašanin, izjavila je da će za sve igračice biti velika čast što će nastupati u tako jakom takmičenju kao što je regionalna ženska košarkaška liga. Ona je naglasila da će to za njih biti korak naprijed u igračkim karijerama i da će učiniti sve da na dostojan način reprezentuju svoj klub i grad.

 

Svoje utakmice u WABA ligi, ŽKK „Orlovi“ će igrati u dvorani Borik, a dirktor JU SC „Borik“ Nenad Talić, kazao je da će ova ustanova uvijek biti na usluzi svim klubovima te da se raduje povratku vrhunske ženske košarke pod svodove Borika.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *