Verbalni rat Umičevića i Šumana

Sport

“Verbalni rat” između predsjednika Rukometnog saveza BiH Marinka Umičevića sa jedne, te selektora Bilala Šumana i BH Fanatikosa sa druge strane se nastavlja.

 

Nakon kritika navijača i odgovora selektora, Umičević je opet odgovorio saopštenjem:

 

– Svjedoci smo hajke koju pojedinci vode protiv mene i Upravnog odbora RSBiH, a iza svega toga stoji politička pozadina i ambicija bolesnih pojedinaca koji tu vide svoju šansu da ušićare kakve političke poene. Ne pada mi na pamet da polemišem s kerama Jakobsfelda koji samo laju, te su neko i nešto kada nekoga napadaju. Za vrijeme mog akta i predsjedovanja, kao i za vrijeme ovog Upravnog odbora, RSBiH je odveo reprezentaciju na Evropsko prvenstvo bez ID broja, bez pomoći države, te smo ostvarili istorijski plasman – istakao je Umičević.

 

On je još jednom istakao da neće dozvoliti bahato ponašanje sadašnjem selektora, te podsjetio da je ekipa imala sve uslove za odigravanje mečeva.

 

– Neću dozvoliti ni njegove snobovske ideje da svaki rukometaš spava u jednokrevetnoj sobi sa francuskim ležajem, kao ni da se plaća spavanje za devet dana a igrači dolaze samo dva dana prije, kao ni finansiranje prisustva menadžera i političara, te orgijanje igrača uoči utakmica, što se i odrazilo na utakmicu sa Bjelorusijom. Takođe, neću dozvoliti da gospodin Šuman na svoju ruku dogovara opremu za igrače, reklamiranje, sponzorstvo.

 

Neću dozvoliti nepoštovanje Upravnog odbora, ni privatne zabave, odnosno dočeke. Mora se znati red, te je gospodin Šuman taj koji treba da sprovodi odluku Upravnog odbora, za koji odgovorno tvrdim da nikada nije bio posvećen RSBiH kao sada. Takođe, ne bi trebalo da selektor ne zove ni jednog igrača iz BiH lige, a zove povrijeđene pojedince koje poslije prodaje, zove one za koje mi moramo platiti avionske karte a onda oni i ne igraju. Tako bahato i bezobrazno ponašanje smo sve mi platili. Ne mogu preći ni preko njegovih riječi da jedan član iz Upravnog odbora ne može da prisustvuje konferenciji za štampu. Tražiću da položi račun i tražiću njegovu odgovornost – dodao je Umičević.

 

Predsjednik RS BIH je još jednom čestitao igračima i najavio prijem te da će tražiti mogućnost da ih nagrade.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *