Najbolji evropski rafteri na Vrbasu

Sport

U Rafting centru „Kanjon“ u Karanovcu, sinoć je svečano otvoreno Evropsko prvenstvo u raftingu „Banja Luka Vrbas 2019“. Prvenstvo je otvorio zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić koji je naglasio da za raftere nema većeg sportskog izazova od staze u kanjonu Vrbasa.

 

On je dodao da sportovi na vodi u posljednje vrijeme sve više dobijaju na značaju i da Banja Luka vidi rafting i kao mogućnost za promociju svojih turističkih potencijala.

Vrbas je naš veliki sportski i turistički potencijal. Čelnici Svjetske rafting federacije su nam ponovo ukazali povjerenje i nastojaćemo da utvratimo na najbolji način. Dolazi nam 250 raftera iz 10 evropskih zemalja koji će se, uz domaću ekipu, boriti za evropske medalje na bukovima Vrbasa – rekao je Amidžić.

 

On je podsjetio da je Banja Luka prije 10 godina bila domaćin Svjetskog rafting prvenstva, koje je, po svim ocjenama, bilo najbolje organizovano takmičenje u istoriji ovog sprota i istakao da postoji mogućnost da naš grad ponovo, za dvije godine, bude domaćin svjetske smotre raftera.

 

Svečanom otvaranju prvenstva, između ostalih, prisustvovali su i pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta RS Dragan Jaćimović i predsjednik Svjetske rafting federacije Džozef Vilis Džons.

 

Takmičenja na Vrbasu počinju u petak i traju do nedjelje. Kompletan raspored takmičenja možete pogledati OVDJE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *