Borac predstavio četiri pojačanja

Sport

Banjalučki Borac m:tel predstavio četiri pojačanja, Nikolu Jeremića, Nemanju Vučićevića, Vukašina Rakocija, te Giljerma Linjaresa de Souzu, prvog Brazilca u istoriji “Velikana iz Gospodske ulice”, te najavio visoke ciljeve u novoj sezoni

 

U prostorijama “Velikana iz Gospodske ulice” danas su predstavljena pojačanja RK Borac m:tel za predstojeću sezonu: Nikola Jeremić, Nemanja Vučićević, Vukašin Rakocija i Giljerme Linjares de Souza, prvi Brazilac koji će zaigrati u crveno-plavom dresu.

 

Trener Mirko Mikić, zajedno sa upravom kluba, uradio je veliki posao tokom prelaznog roka, tako da je uvjeren da je njegova ekipa mnogo jača nego što je to bio slučaj prošle sezone.

 

“Pomno smo pratili i birali igrače, tako da mogu biti zadovoljan pojačanjima. Mislim da ćemo biti jači, brži i kvalitetniji u odnosu na prethodnu sezonu, koju smo završili s polovičnim uspjehom. Sa ovakvim rosterom, sigurno da ćemo ove godine imati veće ambicije”, najavio je Mikić visoke ciljeve u predstojećoj sezoni, u kojoj će Banjalučani nastupiti na četiri fronta, EHF Kupu, Premijer ligi BiH, Kupu BiH i Kupu Republike Srpske.

 

Mikić se osvrnuo i na igrače koji više nisu dio “crveno-plave” porodice.

 

“Često se o tome ne priča, ali napustilo nas je sedam igrača iz prošle sezone, dok su trojica otišla na pozajmice u Slogu iz Doboja, tako da je bilo neophodno da ‘apdejtujemo’ igrački kadar. Uz četiri pomenuta igrača, priključili smo još nekoliko momaka iz omladinskog pogona, tako da, na moje veliko zadovljstvo, među 24 igrača trenira 10 naših dječaka, koji su prošle godine nastupali naš drugi tim u Prvoj ligi RS i na to sam izuzetno ponosan”, naglasio je trener Banjalučana.

 

Trener Borca m:tel naglasio je da pripreme teku po planu, zadovoljan je do sada urađenim, te se nada da će ekipa potpuno spremno dočekati izazove na međunarodnoj, ali i domaćoj sceni.

 

mondo.ba

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *