Banjaluka: Čeprkalo i Kopanja najbolji sportisti grada u 2016.

Sport

Najbolji sportisti grada Banje Luke za 2016. godinu su plivači Mihajlo Čeprkalo i Nikolina Kopanja, oboje članovi Akademskog plivačkog kluba „22. april“. Najuspješnija sportska organizacija u muškoj konkurenciji za prošlu godinu je Rafting klub „Dajak klub“, dok je ovu titulu u ženskoj konkurenciji ponio Atletski klub „Borac“.

Manifestacija Izbora najboljih sportista i sportskih organizacija grada Banje Luke održana je u četvrtak uveče u sportskoj dvorani Borik, a nagrađene sportiste, njihove kolege i sportske radnike, pozdravio je gradonačelnik Igor Radojičić. On je rekao da je ovo veče posvećeno najboljim sportistima.

– Ponosni smo na naše sportiste i oni su uzor mladim ljudima ovog grada. Takičili su se na domaćoj i međunardonoj sceni, a bili smo i organizatori značajnih sportskih manifestacija kao što su Banjalučki polumaraton i SP u kajaku i kanuu na divljim vodama. Grad i građani žele još više i još bolje. Čestitam onima koji su ostvarili najveće uspjehe u 2016. godini, ali i brojnim „bezimenim“ sportskim radnicima koji su iz ljubavi učestvovali u sportskim događajima. Svim sportistima i sportskim radnicima želim da im 2017. godina donese još više radosti i velikih sportskih rezultata – naveo je gradonačelnik.

Radojičić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je prošle godine rekonstruisana sportska dvorana Obilićevo i da je izgrađen pomoćni teren za potrebe FK Borac.

– To su mali koraci kojima možemo pomoći sportistima i sportskim klubovima, a želja nam je da u narednom periodu dobijemo barem dvije sportske dvorane. Već smo ušli u posjed dvorane u bivšem Šoping centru, slijedi nam rekonstrukcija, a nakon toga ćemo još jednu sportsku dvoranu dati na upotrebu našim sportistima i klubovima. Ove godine želimo da obnovimo i pješačke staze za rekreativce na Banj brdu, a nadam se i neke sadržaje u parku „Mladen Stojanović“ i Akvani, te veći broj dječijih igrališta – zaključio je Radojičić.

Najuspješniji mladi sportista u muškoj konkurenicji je džudista Danilo Stanišić, član Džudo kluba „Banja Luka“. U ženskoj konkurenciji ovo priznanje je pripalo karatistkinji Nikolini Čučak iz KK „Energija“. Najbolji sportista pojedinac u sportu za lica sa invaliditetom je Ante Štimac, član Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“.

Najbolje organizovana sportska manifestacija u prošloj godini je Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama „Banja Luka Vrbas 2016“.

Ovom prilikom dodijeljene su i dvije specijalne nagrade. Specijalno priznanje za životno djelo dobio je dugogodišnji rukometni učitelj Nikola Braco Pavlišin, dok je specijalno priznanje ambasadora sporta dobio nekadašnji rukometaš banjalučkog Borca Vladimir Vranješ, danas igrač mađarske Tatabanje.

Izboru najboljih sportista grada prisustvovali su i predsjednik Skupštine grada Banja Luka Budimir Balaban i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, te brojni sadašnji i bivši sportisti, sportski radnici, te predstavnici javnog života grada i Republike.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *