Spahić povrijeđen u teškom udesu kod Gacka

Sport

Emir Spahić, nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, doživio je tešku saobraćajnu nezgodu kod Gacka.

 

Kako je potvrđeno portalu “Radiosarajevo.ba” iz više izvora, Spahić je povrijeđen, ne zna se još da li je životno ugrožen, a trenutno se traži helikopter za njegovo hitno prebacivanje u bolnicu u Sarajevo.

 

“Emir je trenutno u bolnici u Trebinju. Čekamo da se prebaci u Sarajevo. Ljekari se brinu o njegovom zdravlju. Trenutno nije poznata težina povreda. Čekamo helikopter za prebacivanje u Sarajevo”, rekla je za “Radiosarajevo.ba” neimenovana osob, navodno, bliska porodici Spahić.

 

Portal “Vijesti.ba” piše da je Spahić u nezgodi zadobio teške tjelesne povrede, te da bi uskoro trebalo da bude helikopterom OS BiH bude prebačen u Sarajevo.

 

Okolnosti pod kojima je došlo do udesa nisu još uvijek poznate.

 

Spahić je nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije BiH. Svoj prvi pogodak za reprezentaciju Spahić je postigao u utakmici protiv Japana, 28. februara 2006. u Dortmundu.

 

Zmajeve je vodio BiH kao kapiten na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Dana 7. augusta 2014. se oprostio od reprezentacije BiH, ali se brzo nakon toga i vratio u reprezentaciju.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *