Uručeni rekviziti za sportske sekcije

Sport

Gradonačelnik Igor Radojičić uručio je danas, u sportskoj dvorani „Centar“, sportske rekvizite za sve banjalučke osnovne škole, koje će koristiti članovi školskih sportskih sekcija.

 

Radojičić je ukazao da se iz gradskog budžeta, već drugu godinu zaredom, finansiraju sportske sekcije koje su besplatne za đake, sa ciljem da djeca, kroz bavljenje sportom, steknu zdrave životne navike.

 

– U okviru ovog projekta, danas smo uručili fudbalske, košarkaške, rukometne i odbojkaške lopte za sve banjalučke osnovne škole – rekao je Radojičić i podsjetio da je nedavno, u okviru ovih napora, završena i obuka neplivača kroz koji je prošlo 500 osnovaca.

 

On je dodao da je Grad uveo i sportske stipendije najboljim juniorima i seniorima, te da je, budžetom za narednu godinu, planirano povćeanje iznosa sredstava koja će biti izdvojena za sportske klubove i manifestacije.

 

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, ompadinu i sport Dragan Banjac, istakao je da Grad, kroz brojne aktivnosti i projekte, nastoji da sport približi najmlađem uzrastu.

 

Nastavnik fizičkog vaspitanja iz OŠ „Branko Ćopić“ Predrag Zekanović, kazao je da će ova donacija biti od velikog značaja za školske sportske sekcije.

 

– Školske sportske sekcije su pun pogodak, pogotovo u današnje vrijeme kada su djeca manje fizički aktivna, a i nama profesorima pružaju dodatnu priliku za usavršavanje – zaključio je Zekanović.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *