Bojan Ljubišić i Sonja Vujnić najbolji sportisti Banjaluke u 2019. godini

Sport

Rukometni golman i član „Borac M:tela“ Bojan Ljubišić i odbojkašica Sonja Vujnić, članica Univerzitetskog odbojkaškog kluba „Banja Luka volej“, proglašeni su za najbolje sportiste Banje Luke u 2019. godini, na tradicionalnoj manifestaciji Izbora najboljih sportista i sportskih organizacija grada Banje Luke, koja je sinoć održana u dvorani Borik.

 

Za najtalentovanijeg sportistu grada u muškoj konkurenciji proglašen je rukometaš Luka Knežević, član RK „Borac M:tel“, dok je u ženskoj konkurenciji za najtalentovaniju proglašena Sara Marković iz UOK „Banja Luka volej“.

 

Najuspješnija sportska organizacija u muškoj seniorskoj kategoriji je Rukometni klub „Borac M:tel“, a u ženskoj konkurenciji to je Ženski košarkaški klub „Orlovi“.

 

Najbolji sportski događaj koji je organizovan protekle godine u Banjoj Luci je ATP Čelendžer tenski turnir „Srpska Open“.

 

Najuspješniji sportista u sportu za lica sa invaliditetom je Igor Ignjatović, kapaiten Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“.

 

Na manifestaciji, dodijeljene su i tri specijalne nagrade. Nagrada za životno djelo je pripala istaknutom dugogodišnjem sportskom radniku Nebojši Kuštrinoviću. Specijalna nagrada za doprinos u afrimaciji banjalučkog sporta pripala je bokserskom radniku Draganu Bataru, dok je specijalno priznanje za afirmaciju i razvoj banjalučkog sporta dodijeljeno proslavljenom odbojkašu Željku Tanaskoviću, sadašnjem predsjedniku Savjeta za školski sport Srbije.

 

Sportistima i sportskim radnicima obratio se gradonačelnik Igor Radojičić, koji je poručio da je Banja Luka u svijetu najpoznatija po svojim sportistima.

 

– Okupila nas je manifestacija izbora najboljih sportista koja je doživjela punoljetstvo, zahvaljujući banjalučkim sportistima i sportskim radnicima. Naša želja je da i u budućnosti imamo nove šampione i zbog toga smo ulaganja u sport, u zadnje dvije godine, povećali za 43 odsto. Između ostalog, u svim banjalučkim osnovnim školama imamo sportske sekcije iz kojih bi trebalo da se rode novi asovi, a velike poslove smo uradili i u oblasti izgradnje i obnove sportske infrastrukture – istako je Radojičić.

 

Predsjednik Skupštine grada Banja Luka Zoran Talić, rekao je da je ova manifestacija potvrda da Banja Luka na pravi način vrednuje sportske rezultate, te da je opredijeljenja i da otvara nove prostore za mlade koji žele da se bave sportom.

 

– Vjerujem da su godine pred nama godine u kojima će banjalučki sport, koji ima dugu tradiciju, ostvarivati sve bolje rezultate. Sportisti su naš značajan potencijal i u njih treba što više da ulažemo, da pravimo bazu kvalitetnih mladih sportista jer su oni ipak ambasadori našeg grada i Republike Srpske – zaključio je Talić.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *