Dortmund: U eksploziji povrijeđen igrač Borusije, odložena utakmica

Sport

Snažna eksplozija odjeknula je u Dortmundu pred duel Borusije i Monaka u Ligi šampiona, u blizini autobusa domaćeg tima.

Gradska policija saopštila je da se dogodila eksplozija u dijelu grada Hohsten koji se nalazi u blizini stadiona ’Signal Iduna Park’, a iz kluba je potvrđeno da je ona odjeknula kod autobusa.

Timski autobus Milionera zahvatila je eksplozija na nekih desetak kilometara od stadiona Vestfalen ka kojem se uputio kako bi prevezao fudbalere njemačkog tima na utakmicu. Eksplozija se dogodila na ulici kojom je prolazio autobus Dortmunda, a policija pokušava da utvrdi da li se radi o terorističkom napadu, javlja Bild.

Klub je potvrdio ovaj incident na Tviteru, a prema informacijama iz Njemačke defanzivac Mark Bartra je povrijeđen u eksploziji i nalazi se na putu ka bolnici. Iako su pojedini njemački mediji prenijeli da se Španac nalazi u kritičnom stanju, prema posljednjim informacijama, španski fudbaler je zbrinut u bolnici zbog posjekotina od stakla.

“Bild” piše kako je policija potvrdila da su eksplodirale tri bombe. Jedan policajac rekao je da su eksplozivne naprave bile postavljene pored autobusa.

Prema navodima “Bilda”, njemačka policija istražuje da li je meta napada bio autobus igrača Dortmunda.
ollow

Prvi meč četvrtfinala Lige šampiona između Borusije i Monaka odložena je za srijedu, potrvdila je UEFA.

Taj duel biće odigran od 18.45.

(B92)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *