Bajević ostaje selektor reprezentacije BiH

Sport

Dušan Bajević ostaje selektor fudbalske reprezentacije BiH. Nije precizirano do kada traje novi ugovor, ali se već sada da naslutiti da će Bajević voditi Zmajeve i u novom izdanju Lige nacija.

 

Inače, osim legendarnog Mostarca u stručnom štabu su još Rusmir Cviko, Adnan Čustović i Slaven Musa. Za fizičku spremu fudbalera zadužen je Eldin Jelešković.

 

FSBiH je na zvaničnoj stranici izdao saopštenje sa donesenim sljedećim odlukama:

 

– Odluka o prihvatanju preporuka FIFA-e vezanim za regulatorna pitanja (Izmjene i dopune Pravilnika o registracijama klubova i igrača i statusu i transferu igrača) nastalih usljed COVID-19.

 

– Odluka o izmjenama vezanim za licenciranje klubova za učešće u UEFA klupskim takmičenjima i takmičenju Premijer lige BiH nastalih uslijed COVID-19.

 

– Odluka o produženju ugovora selektoru Dušanu Bajeviću i članovima stručnog štaba “A” tima.

 

– Odluka za pokretanje infrastrukturnog projekta sa ciljem zaštite zdravlja igrača i ostalih učesnika u organizaciji utakmica na stadionima u Bosni i Hercegovini.

 

-Izvršni odbor je posebno razmatrao aktuelnu situaciju, sa konkretnim ciljem, pripreme za nastavak takmičenja u novonastalim okolnostima. Stoga će biti izrađene posebne procedure, uz obavezan protokol događaja, za organizaciju utakmica i provođenje zdravstveno sanitarnih mjera na stadionima u Bosni i Hercegovini.Cilj je samo jedan, zaštititi zdravlje svih učesnika sportskog događaja, prevashodno igrača na terenu”, naveli su iz krovne kuće fudbala BiH.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *