Konkurs za dodjelu stipendija perspektivnim sportistima

Sport

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske raspisalo je danas konkurs za dodjelu stipendija perspektivnim sportistima, sportistima sa invaliditetom i potecijalnim olimpijskim kandidatima koje će biti finansirane iz budžeta Srpske za ovu godinu.

Iz resornog ministarstva navode da sufinansiranje u vidu dvanaestomjesečne stipendije za perspektivne sportiste i sportiste sa invaliditetom na mjesečnom nivou iznosi 130 KM, a za potencijalne olimpijske kandidate 200 KM.

Pravo učešća na konkursu imaju sportisti koji ispunjavaju sljedeće uslove – da državljani Republike Srpske, rođeni 1999, 2000, 2001. ili 2002. godine, te da su članovi sportske organizacije, odnosno kluba koji je udružen u granski sportski savez Srpske.

Za učešće na konkursu potrebno je da se kandidat aktivno bavi sportskim aktivnostima u ovoj godini, te da je u prethodnim godinama ostvario značajne rezultate na međunarodnim zvaničnim takmičenjima, balkanskim, evropskim i svjetskim prvenstvima, takmičenjima u Srpskoj i BiH.

Osim toga, potrebno je da kandidat aktivno ispunjava obaveze prema klubu, reprezentaciji Republike Srpske i drugim reprezentativnim selekcijama po izboru matičnog sportskog saveza Srpske, kao i da redovno pohađa školu ili fakultet.

Konkurs će biti otvoren 30 dana od dana objavljivanja.

Zainteresovani sve informacije mogu pronaći na sajtu Vlade Srpske www.vladars.net, te dodatne informacije na broj telefona 051/338-536.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *