Đoković pomaže organizaciju “Srbija tura”

Sport

Novak Đoković, najbolji svjetski teniser, pomoći će organizaciju “Srbija tura” u okviru kojeg će se održati šest turnira kao priprema igrača za nastavak sezone.

 

U skladu sa mjerama u vezi sa za pandemijom virusa korona koje su na snazi i koje će Vlada Republike Srbije donositi (i ostale zemlje) prateći zdravstvenu situaciju u svijetu i preporuke stručnjaka, Teniski savez Srbije će kao i većina nacionalnih saveza morati da promijeni i prilagodi svoj program i plan rada za ovu godinu.

 

Zbog zdravstvene situacije sva sportska dešavanja su otkazana, a plan i posljednja odluka ITF i TE je da se sa međunarodnim turnirima nastavi nakon 13. jula 2020. Ono što se pokazalo kao najveći problem je nemogućnost velikog broja igrača da ostvari bilo kakve prihode za ličnu egzistenciju što se prije svega odnosi na igrače i igračice sa slabijim rangom od 200tog mesta kako na ATP, tako i na WTA rang listama. Pored ovoga, imamo i problem usporenog razvoja najboljih juniora koji su trenutno bez mogućnosti nastupa na turnirima visokog kvaliteta. U tom smislu smo izmijenjene su dosadašnje aktivnosti.

 

Teniski savez Srbije je u konstantnom kontaktu sa najboljim igračem na svetu Novakom Đokovićem kojem je veoma stalo da pomogne TSS i svim igračima koji se trenutno nalaze u nezavidnom položaju. Stoga će TSS u saradnji sa Novakom Đokovićem organizovati “TSS Tour” za igrače i igračice seniorskog uzrasta za zavidnim novčanim nagradama. Ovom prilikom bismo se zahvalili kako Novaku Đokoviću, tako i Danilu Petroviću uz čiju pomoć smo došli u situaciju da možemo da pokrenemo ovakav program.

 

-Svjestan sam problema sa kojima se suočava veliki broj tenisera iz naše zemlje, sa mnogima sam na vezi, i znam da prolaze kroz ozbiljne teškoće. Zato smo odlučili smo da zajedno napravimo plan koji će igračima pomoći da prebrode ovaj period. Biće odigrano šest turnira za seniore i seniorke, obezbijeđeni su nagradni fondovi, organizovaćemo i juniorska takmičenja, a ukoliko bude neophodno pomoći ću i ličnim sredstvima da se sve održi na kvalitetan način. Pored toga, pružiću maksimalnu podršku takmičenju, učesnicima i organizatorima u strateškom smislu, na planu promocije, ali i na svaki drugi način koji bude neophodan. Zahvalio bih se i Danilu Petroviću, koji ima veliku ulogu u realizaciji projekta i koji je mnogo pomogao da dođemo do jedne ovakve ideje. Podsjećam i da će sva takmičenja poštovati mjere o zdravstvenoj bezbjednosti, jer nam je očuvanje zdravlja svih učesnika jedan od prioriteta” – rekao je Novak Đoković najavljujući TSS Tour.

 

Pored ove serije turnira TSS će regionalnim savezima prepustiti organizuju turnira u svim kategorijama, a broj turnira zavisi od procjene svakog regionalnog saveza o broju turnira.

 

-Zahvalio bih se Novaku Đokoviću na izuzetnoj reakciji, i na želji da pomogne srpskom tenisu. Ponosni smo na to što imamo njegovu podršku i što nam godinama unazad izlazi u susret i omogućava da tenis u Srbiji živi i razvija se. Potrudićemo se da svi zajedno kao tim opravdamo njegovo povjerenje i spremnost da bude dio ovakvog projekta. Uveliko se radi na organizacionim detaljima, kako bi sve proteklo u savršenom redu, a opet u skladu sa trenutnom situacijom kojoj moramo da se prilagodimo. Vjerujem da će turniri pomoći teniserima i teniserkama pre svega na finansijskom planu, a potom i da će im to biti način da se vraćaju u trenažni ritam i u formu, kako bi što lakše i spremnije dočekali nastavak sezone. Dok se to ne dogodi, daćemo sve od sebe da naši igrači u Srbiji imaju što bolje uslove za rad, a TSS Tour je prvi i važan korak u tom pravcu – rekao je Mirko Petrović, predsjednik TSS.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *