Zvezda pred disciplinskom komisijom UEFA

Sport

Disciplinska komisija UEFA pokrenula postupak za kažnjavanje fudbalskih klubova Keln i Crvena zvezda zbog ponašanja navijača na njihovoj utakmici drugog kola grupe H Lige Evrope. Konačna odluka o visinama kazni biće doneta 19. oktobra kada se igraju utakmice trećeg kola.

Domaćin meča Keln nije dobro organizovao pretres na ulazima u stadion što je ugrozilo pravila bezbednosti i obezbeđivanja i rezultiralo bakljadama na tribinama u oba navijačka tabora.

Uz to navodi se i niz drugih prekršaja domaćih navijača zbog kojih će Keln pretrpeti novu kaznu UEFA. Uz paljenje baklji, blokirane steoenice kojima se izlazi sa stadiona navedeno je i da su navijači ubacivali predmete na teren.

Na stadionu Rajn Energij u Kelnu bilo je i nekoliko hiljada navijača Crvene zvezde, a sa sobom su uneli baklje i razne druge predmete zbog kojih UEFA po dve tačake pokreće postupak i protiv našeg kluba. Za sada su kao prestupi navedeni paljenje baklji i ubacivanje predmeta na teren.

Navedeni prekršaji oba kluba biće procesuirani 19. oktobra, na dan kada se igraju utakmice trećeg kola Lige Evropa. Zvezda će u Beogradu igrati protiv londonskog Arsenala, a Keln će u Belorusiji igrati protiv BATE Borisova.

rts.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *