Vujošević: Dodiku želim da do kraja života ostane na vlasti

Sport

“Do toga mu je jako stalo”, izjavio je sinoć selektor košarkaške reprezentacije BiH i bivši trener Partizana Duško Vujošević ocijenivši da mu je predsjednik Srpske Milorad Dodik “bivši prijatelj”.

U intervjuu za N1 Vujošević je odgovorio Dodiku koji je prije nekoliko dana za “Večernje novosti” rekao da je za njega “diskvalifikovan za cijeli život”. Dodik je izrazio razočarenje zbog Vujoševićevih ocjena izrečenih u magazinu “Nedeljnik” koje se tiču početka rata na području bivše Jugoslavije.

“Ja sam bio za Jugoslaviju i bio sam za svakog za koga sam mislio da se bori za Jugoslaviju. Međutim, brzo se pokazalo da to nije bilo tako, da se vojska povlačila na granice Velike Srbije. Naravno, krivice ima na svim stranama, ali s obzirom na to da je Srbija bila najmnogoljudnija i da je kontrolisala vojsku, ipak najveću odgovornost za te ratove ima Srbija. Nešto veću od ostalih”, rekao je Vujošević za “Nedeljnik”.

Na pitanje da li ga je Vujošević razočarao, Dodik je odgovorio:

“Naravno, i ljudski, ali i na svaki drugi način. Ako je ikada trebalo da se prestane da se bavi košarkom, to je sad. Ne želim mu ništa loše, ali zašto je, da bi održao svoju bijednu i podaničku poziciju u Sarajevu, kazao tako nešto? Nakon te izjave za mene je diskvalifikovan za cijeli život”, rekao je Dodik.

Vujošević je sinoć ocijenio da je su njegove riječi pogrešno prenesene i spinovane i da je siguran da Dodik uopšte nije pročitao intervju. Od svog stava nije odustao.

“Stojim iza svake reči koju sam tamo rekao. Ja nisam istoričar, niti je to tema bila, bavljenje s tom vrstom dijaloga. Sigurno da sam čovek koji kroz život prolazi otvorenih očiju. Svestan sam da između subjektivne i objektivne istine postoji razlika. Stojim iza svake reči ako je tačno prenesena. Ono kako je prenošeno u medijima, smatram kada uporedim ove naše državice, sa onim kakva bi bila da sa 1989. sa Antom Markovićem ušla u EU i da nije bilo građanskog rata, mislim, svako ko ima malo pameti u glavi shvata šta smo izgubili gde smo potrošili život”, rekao je Vujošević.

On je rekao da jeste bio prijatelj sa Dodikom.

“Jesmo bili prijatelji, a mislim da intervju nije ni pročitao, nego te naslove i spinovanje naslova kroz medije. Pročitao sam što je rekao, meni je lakše. Iz tog prijateljstva nismo delili političke stavove. Oko nekih stvari smo se svađali. On neke izjave mora da daje kao političar. On je čovek prema kome sam osećao određenu emociju. Mislim da je i on prema meni. Osetio sam da se njemu ne sviđa što sam došao u Bosnu. Nije se javio. Neke izjave njegovog sina, znao sam da on stoji iza toga. Imao sam rezervu, jer on vodi brigu o jednom entitetu. Ja moram da vodim računa o tri entiteta na toj funkciji”, ispričao je Vujošević.

Istakao je da nema namjeru da se svađa niti ga interesuje šta priča i misli Dodik jer “ne potpada pod ljude koji su mi dragi i do čijeg mišljenja mu je stalo”.

“Što se tiče mog bivšeg prijatelja Dodika, želim mu sve najbolje i neka do kraja života ostane na vlasti. Do toga mu je jako stalo”, rekao je Vujošević.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *