Milutinov zbog FIBA-e ne igra za Srbiju

Sport

Nikola Milutinov neće igrati za reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, kao ni još petorica košarkaša Olimpijakosa.

Milutinov je zajedno sa saigračima iz redova šampiona Grčke objavio pismo u kojem se navodi da neće biti na raspolaganju nacionalnim savezima tokom “FIBA prozora”.

Osim njega, pismo su potpisali grčki reprezentativci Јorgos Printezis, Vangelis Mancaris, Kostas Panaikolau i Јanis Papapetru, te Letonac Јanis Strelnijeks.

– Od djetinjstva smo se uvijek odazivali svim pozivima naših reprezentacija, bili odvojeni i po četiri nedjelje od svojih porodica, igrali bez obraćanja pažnje na umor i ignorisali rizik od povreda. U stvari, povrijeđivali smo se više puta igrajući za nacionalni tim, prelazili preko toga kada god bi to bilo traženo od nas – navodi se u pismu.

Prošle godine, na početku priprema za Olimpijske igre, šokirao je selektora Aleksandra Đorđevića kada mu se zahvalio na pozivu i odlučio da ljeto iskoristi za pripremu za novu sezonu, ali sada ipak svjetska kuća košarke nosi krivicu za to što Milutinov neće moći da pomogne.

– Poznato je da smo sve to činili iz ljubavi, poštovanja i posvećenosti, i upravo je to razlog zbog kojeg se nikada nismo žalili. Međutim, zbog promjena koje su se desile i novog kalendara, našli smo se u nezavidnoj situaciji da objavimo da nećemo biti dio reprezentacija tokom kvalifikacija za Mundobasket 2019. Treba razumjeti da, u ovom trenutku, praktično je nemoguće i neprofesionalno odsustvovati tokom mečeva našeg tima u Evroligi, imajući u vidu da je većina nas propustila veći dio predsezonskih treninga zbog priprema za Evrobasket. Nadamo se da će situacija uskoro postati normalna i da ćemo moći da pomognemo nacionalnim timovima – dodaje se u pismu šestorice košarkaša Olimpijakosa.

B92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *