Brazilac Hernrique Naschimento dolazi u Banjaluku

Sport

Hernrique Naschimento, crni pojas Kiki Melo – Nova Uniao, zajedno sa ekipom iz Švajcarske biće gost Fenix BJJ Akademije u Banjaluci, od 2. do 4. decembra i održaće niz treninga za odrasle i djecu!

Henrique, pored toga što se bavi brazilskim džiudžicom više od 20 godina, vrstan je takmičar, a uz sve to pozitivan i skroman. Henrique vodi BJJ Akademiju u Iverdonu (Yverdon-les-Bains), Švajcarska.

Ovo je prvi put da u Banjaluku dolazi “pravi” Brazilac, crni pojas BJJ, što je velika čast za našu Akademiju. Ovoga puta Henrique će održati treninge isključivo za članove Fenix BJJ Akademije.

Sportsko Udruženje FENIX postoji od 2011. godine, a njegovi ciljevi su razvoj i promovisanje sporta i sportske kulture, posebno borilačkih sportova kroz Fenix BJJ Akademiju.

Brazilski džijudžicu (port. jiu-jitsu brasileiro) je borilačka vještina nastala od japanskog džijudžicua i džudoa. Borilački sport i sistem samoodbrane koji je zaokružen u jednu disciplinu koja se fokusira na rvanje, poluge na zglobovima i borbi u parteru (na zemlji) . Poznavanje ove vještine je obavezno za svakog MMA borca.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *