Volodin: Moskva će uzvratiti Vašingtovnu na sankcije Kadirovu

Svijet

Sankcije koje je Vašington uveo čečenskom lideru Ramzanu Kadirovu su apsurdne i Rusija će uzvratiti istom mjerom, izjavio je portparol ruske Dume Vjačeslav Volodin.

On je komentarišući sankcije Kadirovu i još četvorici ruskih državljana napomenuo da SAD, koje tvrde da su ključni borac protiv terorizma, donose apsurdne odluke, umjesto da grade saradnju sa onima koji uspješno rješavaju takve stvari već duže vrijeme.

Volodin je dodao da će Moskva uskoro uzvratiti istom mjerom i da će u obzir biti uzet princip recipročnosti.

“Politika sankcija SAD je neprihvatljiva. Kadirova je izabrao narod republike u Sjevernom Kavkazu. On nosi titulu heroja Rusije i dao je doprinos borbi protiv terorizma”, rekao je Volodin i dodao da čečenski lider ulaže velike napore u spasavanju života djece, organizovanjem njihove evakuacije iz zona sukoba, prenosi TASS.

Ministarstvo finansija SAD je u srijedu, 20. decembra, na listu sankcionisanih osoba dodalo pet ruskih državljana, uključujući čečenskog lidera, kojeg su američki zvaničnici optužili za “vansudska ubijanja, mučenje i druga gruba kršenja međunarodno priznatih ljudskih prava”.

Kadirov je istog dana na svom nalogu na “Instagramu” sarkastično prokomentarisao kako je zbog odluke Vašingtona pred njim “noć bez sna i da sredstva za smirenje neće pomoći”.

Čečenski lider je dodao i to da ne bi išao u SAD “ni za sve rezerve zlata u zemlji”.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *