Autobus uletio u podzemni prolaz u Moskvi, više mrtvih i povrijeđenih

Svijet

Najmanje pet osoba je poginulo, a više od 10 povrijeđeno kada je autobus uletio u pješački podzemni prolaz u Moskvi, javlja TAS S.

Nesreća se dogodila nedaleko od metro stanice na zapadu Moskve, navodi ruska agencija pozivajući se na izvor iz Hitne službe.

U trenutku nesreće u prolazu je bio veliki broj ljudi, ističe agencija.

Na mjesto nesreće poletjela su tri helikoptera Moskovskog vazduhoplovnog centra, a na licu mjesta su pripadnici policije. Vozača autobusa privela je policija.

Vozač autobusa izjavio je da je pokušao da prikoči, ali da su kočnice otkazale, saopštila je pres-služba Istražnog komiteta Rusije.

„Prema riječima vozača, autobus koji se nalazio na stajalištu, iznenada je sâm počeo da se kreće. Pritom, uprkos njegovim pokušajima da zaustavi autobus, kočioni sistem nije radio i autobus je nastavio da se kreće“, navodi se u saopštenju službe.

Vozač autobusa radi u kompaniji „Mostransavto“ od 2000. godine, dok je autobus star samo godinu dana.

Ranije je moskovska policija saopštila da ​se razmatraju dvije verzije incidenta: „vozač je izgubio kontrolu nad vozilom“ i „neispravnost vozila“.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin stigao je na mjesto nesreće. Gradonačelnik je posjetio mjesto nesreće i krenuo ka operativnom štabu. Policija je ogradila mjesto nesreće, a novinarima nije dozvoljeno da priđu, javlja Sputnjik.

PAŽNJA: VIDEO JE UZNEMIRAVAJUĆEG SADRŽAJA!

{youtube}7Ne91K1JCeA{/youtube}

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *