Kimov novogodišnji govor: Taster je na mom stolu!

Svijet

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un izjavio je danas da bi SAD trebalo da budu svjesne da su nuklearne snage Sjeverne Koreje sada realnost, a ne prijetnja.

U novogodišnjem govoru, emitovanom na državnoj televiziji, Kim je rekao da je cijela teritorija SAD u dometu nuklearnog oružja Sjeverne Koreje, dodavši da je “to realnost, a ne prijetnja” i da je taster za lansiranje nuklearnog oružja na njegovom stolu.

Rekao je i da je Sjeverna Koreja postigla istorijski poduhvat “popunjavanjem” svojih nuklearnih snaga navodeći da on ima “nuklearni taster” na svom stolu.

“SAD bi trebale da znaju da je taster za nuklearno naoružanje na mom stolu. Cijela SAD je u dometu našeg nukleranog naoružanja. SAD nikada ne mogu da započnu rat protiv mene i naše zemlje”, rekao je Kim.

Kako je rekao, ove godine Sjeverna Koreja bi trebalo da se fokusira na masovnu proizvodnju nuklearnih bojevih glava i balističkih raketa za “operativno raspoređivanje”.

“To oružje bi se koristilo isključivo ako je naša bezbjednost ugrožena”, rekao je Kim.

Istovremeno, on je pozvao na poboljšanje odnosa sa Južnom Korejom, i dodao da su Zimske olimpijske igre dobra prilika da se pokažu mogućnosti korejske nacije.

Prema njegovim riječima Sjeverna i Južna Koreja trebalo bi pod hitno da se nađu kako bi raspravile o slanju delegacije na ZOI.

Kim je nosio sivo odijelo i kravatu, a u govoru je spomenuo i ekonomska dostignuća i istakao važnost unapređenja životnog standarda nacije.

mondo.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *