Pronađena crna kutija, više teorija o padu aviona

Svijet

Na mjestu pada ruskog aviona “An-148” sa 65 putinika i šest članova posade u blizini Moskve pronađena je jedna crna kutija.

Osim toga, zvaničnici ističu da istražitelji ispituju nekoliko teorija zbog čega je avion pao, kao i da se operacija potrage nastavlja.

Među teorijama o uzrocima pada aviona su nepovoljni vremenski uslovi, ljudska greška i tehnički problemi, izjavila je portparolka ruskog Istražnog komiteta Svetlana Petrenko, preneo je Tass.

Međutim, prema pojedinim izvorima, vremenski uslovi u trenutku pada aviona nisu bili loši.

Takođe, ruski mediji ističu da su na mjestu nesreće spasioci pronašli dva tijela i da je na spisku putnika bilo i jedno dijete.

Avion An-148 letio je ka gradu Orsk u oblasti Urala, u blizini ruske granice sa Kazahstanom, u Orenburškoj oblasti, a srušio se u ranim popodnevnim satima po lokalnom vremenu.

Ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov je potvrdio da u nesreći nema preživjelih.

Prvi snimak srušenog ruskog aviona možete pogledati – OVDJE.

Putin odgodio put u Soči

Ruski predsjednik Vladimir Putin odgodio je svoju radnu posjetu Sočiju nakon pada putničkog aviona nedaleko od Moskve, saopšteno je danas iz Kremlja.

“Zbog današnje tragedije, predsjednik je donio odluku da odgodi radnu posjetu predviđenu za sutra i da nastavi sa radom u Moskvi”, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Prema njegovim riječima, Putin će se sutra sastati i sa predsjednikom Palestinske uprave Mahmudom Abasom koji je doći u radnu posjetu Rusiji.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *