Srpkinju namjerno pregazili ispred diskoteke u Beču

Svijet

Bečka policija traga za jednim ili više mladića koji su namjerno pregazili Sanju L. (22), porijeklom iz Srbije, nakon kraće svađe ispred diskoteke u kojoj se uglavnom okuplja omladina sa Balkana.

Djevojka je zadobila teške povrede i trenutno se nalazi u bolnici. Prema prvim procjenama doktora, lobanja joj je napukla.

Sve se desilo u bečkom kvartu Favoriten, gdje se nalazi popularni “Balkan Disco”.

Sanja L. je negdje oko 6:30 krenula kući sa prijeteljima, ali se ispred diskoteke verbalno sukobila sa mladićima, koji su je u jednom momentu opkolili. Jedan od mladića nije želio da je pusti, ali je njena prijeteljica pokušala da smiri situaciju, rekavši da idu autobusom kući.

Međutim, kada su krenule prema autobuskoj stanici, jedan od mladića je sjeo u automobil i velikom brzinom krenuo i namjerno pregazio Sanju L.

Policija je već preuzela video snimke iz kluba, a vlasnik kluba Toni Jurić kaže da ništa nije ukazivalo da će doći do tragedije.

”Policija pregleda snimke sa video nadzora, kako bi vidjeli da li su mladići bili klubu”, izjavio je Jurić za austrijski Kurier. Prema riječima doktora, djevojka ima teže povrede, ali je navodno u stabilnom stanju, iako još uvijek ne može da da iskaz policiji.

nezavisne.com

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *