Sirijske snage zarobile britanske vojnike

Svijet

Pripadnici sirijske vojske zarobili su određen broj britanskih vojnika tokom vojne operacije u području sirijske istočne Gute, prenijela je agencija “El Majadin”.

Smatra se da su zarobljeni vojnici dio međunarodnih snaga koje su raspoređene u području kako bi izvršile kopneni napad na sirijsku prijestonicu Damask, u saradnji sa SAD.

U izvještaju medija navodi se da su SAD i druge članice NATO saveza, uključujući Jordan i Izrael, planirale da izvrše napad sa nekoliko frontova, ali da je plan propao usljed brzog napredovanja sirijskih oružanih snaga tokom prošlog mjeseca.

U okviru zavjere su, navodno, planirani masivni vazdušni napadi SAD, kao i napadi izraelskih aviona, kako bi se otvorio put za napad kopnenih snaga, prenio je “Sputnjik”.

“Nakon što je otkrivena zavjera, komandanti sirijskih i ruskih snaga su započeli operaciju u istočnoj Guti, kako bi odbili napade”, izjavili su izvori za “El Majadin” i agenciju “Fars”.

Pošto je zavjera propala usljed brzog napredovanja sirijske vojske, SAD su otkazale sve operacije stranih jedinica i naredile da se smjesta povuku iz istočne Gute, kroz istočna predgrađa Damaska, uključujući grad Dumu.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *