Putin i Erdogan žele rješenje za Siriju

Svijet

Predsjednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan razgovarali su telefonski o situaciji u Siriji i naglasili važnost pronalaženja političkog rješenja u toj zemlji, saopšteno je iz Kremlja.

U saopštenju se navodi da su Putin i Erdogan nastavili detaljan dijalog o pitanju Sirije i naglasili važnost pronalaženja rješenja za situaciju u toj zemlji, zasnovanom na onome što je postignuto u okviru mirovnog procesa u Astani.

– Obje strane su potvrdile posvećenost suverenosti i teritorijalnom integritetu Sirije – navodi se u saopštenju Kremlja, koje je izdato nakon telefonskog razgovora dva lidera.

Lideri Turske i Rusije izrazili su zadovoljstvo zbog sprovođenja zajedničkih energetskih projekata, uključujući projekte izgradnje nuklearne elektrane “Akuju” i turskog gasovoda, javio je TASS.

U saopštenju se navodi da su Putin i Erdogan pozdravili završetak razgovora o tranzitu ruskog gasa preko Turske i potvrdili posvećenost jačanju saradnje dvije zemlje.

Dvojica lidera su razgovarala i o rusko-turskim odnosima, sa akcentom na sporazumima postignutim tokom sastanka Savjeta saradnje na visokom nivou, koji je u Ankari održan 3. aprila.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *