Tramp: Moguće kompletno zatvaranje granice sa Meksikom

Svijet

SAD bi mogle da blokiraju ulazak u zemlju, ukoliko Vašington bude smatrao da je došlo do trenutka kada se gubi kontrola ili da će ljudi biti povrijeđeni, izjavio je američki predsjednik Donald Tramp.

On je novinarima rekao da će u tom slučaju biti zatvorena kompletna granica.

-Mislim na čitavu granicu. Meksiko neće moći da prodaje automobile u SAD, gdje proizvodi veliki broj vozila – istakao je Tramp.

Tramp je potvrdio da će, ukoliko bude potrebno, vojsci SAD biti odobrena upotreba “smrtonosne sile”, kako bi se suočili sa karavanom migranata.

Američki predsjednik kaže da bi u decembru ponovo moglo doći do blokiranja Vlade, ukoliko republikanci i demokrate ne postignu sporazum o bezbjednosti granice, javio je “Sputnjik”.

-To bi se moglo desiti, zbog bezbjednosti granice. Zid na granici je samo dio granične bezbjednosti, ali veoma važan, možda i najvažniji dio – dodao je Tramp.

Američki ministar odbrane Džejms Matis rekao je sinoć da vojna policija na granici sa Meksikom neće biti naoružana i neće imati ovlaštenje da hapsi.

-Oni nemaju oružje u rukama – rekao je Matis novinarima i dodao da je cilj vojnog raspoređivanja duž granice zaštita od mogućih prijetnji.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *